Det bästa sättet att rengöra Tenn

Det bästa sättet att rengöra Tenn


Tenn är en jämn metallegering, vanligen och historiskt används vid konstruktion av köksredskap, figurer, modeller och antikviteter. Tenn har en naturlig metallglans som kan bli tråkig som smuts och sot samla över tid, men du kan rengöra din tenn ytor för att hålla dem ser sitt bästa. Hur ofta bör du rengöra din tenn beror på mängden användning, men för bästa resultat, försök att tillämpa en snabb polish när ytorna börja visas dammig eller tråkig.

Instruktioner

1 Pressa en droppe två av milt tvättmedel i en kopp vatten och tillämpa den på en svamp eller mjuk trasa. Polera hela ytan på din tenn objektet tills smuts och damm försvinner och tenn verkar som ny. För värdefulla antika tenn, är diskmedel det bästa alternativet för städning eftersom det minimerar dramatiskt dina chanser att skada tenn.

2 Ta bort svår smuts uppbyggnaden med hjälp av en stålullskudde. Även om det inte rekommenderas för antika tenn, kan du säkert använda en 0000-grade stålullskudde på icke-antika tenn ytor. gnida alltid stålullen i riktning av säden.

3 Applicera ett allround metall polish till tenn yta. Detta gör att du kan gå längre än den ursprungliga smuts och dammupptagningsförmågan och återställa den naturliga glans. Använd inte en silverputs eller annan metall specifika polska; stick med ett allrengöringsmedel polish, finns på smycken butiker och järnaffärer. Applicera polska med en mjuk trasa, arbetar den i cirkelrörelser längs hela ytan av tenn objektet.