Hur man justerar pendeln en farfar klocka

Hur man justerar pendeln en farfar klocka


Även om en farfar klockan är en imponerande och attraktiv möbel som kan dominera ett rum, är det också en klocka. Om din farfar klockan inte håller exakt tid, kan du justera den för att uttrycka det tillbaka på rätt spår. En viktdriven klocka håller pendeln i rörelse av en impuls från klockan mekanism. Som pendeln svänger fram och tillbaka, reglerar det tidtagning förmågan hos klockan. Du kan justera pendeln att förbättra tidtagning av en farfar klocka, men det tar tålamod.

Instruktioner

1 Linda farfar klocka med en slingrande nyckel eller vev.

2 Ställ in rätt tid på farfar klockan. Använd en korrekt källa såsom en datorklockan som referens. Kontrollera igen efter 24 timmar.

3 Stoppa rörelse pendeln genom att placera handen i sin väg i vardera änden som avslutar sin båge. Håll en mjuk trasa i handen när du tar pendeln till ett stopp så skonsamt som möjligt. Låt pendeln hänga fritt.

4 Leta reda på betyget muttern direkt under pendeln bob. Bob är den stora rund skiva monterad på pendelstången. Betyget muttern styr läget av bob, som ökar eller minskar hastigheten hos klockmekanismen.

5 Om klockan är snabb, vrid betyget muttern ett helt varv motsols för varje minut klockan är snabb i en 24-timmarsperiod. Vid justering av rating muttern i denna riktning, se till att bob sänks och förblir i kontakt med muttern. Använd trasan att gripa bob när sänka den.

6 Om klockan är långsam, vrid betyget muttern ett varv medsols för varje minut klockan går långsamt i 24 timmar.

7 Ställ pendeln i rörelse genom att dra i bob nära omfattningen av dess båge och släppa den. Undvik att vrida bob på något sätt som du drar. Ta tag i bob använder trasa för att täcka dina händer.

8 Kontrollera klockan igen inom 24 timmar. Fortsätta processen med att vrida rating muttern i mindre steg tills klockan är att hålla rätt tid.