Planer på att bygga en klädhängare

Planer på att bygga en klädhängare


Små träbearbetning projekt kan vara ett roligt och enkelt sätt att skapa en användbar husgeråd. Att bygga en rockhängare är ett bra exempel på hur ett par timmar i trä butiken är allt som behövs för att skapa en vacker, handgjorda och funktionselement som kommer att lägga karaktär och stil till ditt hem.

Instruktioner

1 Mät bitar av 3/4 tum tjockt trä. Mät två stycken. Den första är för ryggen; det bör vara 10-inches tall och 24 inches lång. Den andra en, för hyllan, kommer att vara 5-inches lång och 24-inches lång.

2 Klipp ut bitar med hjälp av en tabell såg. Om du vill ha de bästa och framkanterna att vara krökt, markera böjd linje med en blyertspenna och använd en sticksåg för att klippa den runda formen. Dessutom, om du vill kanterna för att vara dekorativa eller rundad, använd en router längs kanterna för att minska denna dekorativa kant. En router är ett verktyg som använder specialiserade bitar för att producera intrikata kanter på hörnen av trä bitar. Det finns många storlekar och stilar tillgängliga.

3 Borra tre små hål i pjäsen för ryggen. Hålen bör vara 3 till 4 inches ner från den övre kanten av bakstycket. Ett hål ska centreras och de andra två bör vara ungefär 10 inches på vardera sidan av centrumhålet. Dessutom borra tre små hål i bakkant av pjäsen för hyllan. Dessa hål bör i linje med de hål som borrats i bakstycket. Med små träskruv, fästa bakstycket till hyllan, borrning skruvarna från baksidan av bakstycket så att skruvskallarna döljs.

4 Borra fyra till fem 3 / 8- till 1/2-tums hål i bakstycket, cirka 3 inches ner från hyllan. Dessa hål bör endast penetrera ungefär halvvägs in i bakstycket.

5 Fäst 3-tum långa trä dymlingar till ramen för klädhängare. Alternativt använder specialtillverkade träpluggar med dekorativt styling. Använd en generös droppe trälim i hålen och pressa tapparna eller tapparna ordentligt på plats. Torka av extra lim, låta limmet torka över natten, och fläck eller måla hyllan om så önskas.