Kan du decoupage Fabric?

Kan du decoupage Fabric?


Decoupage är en lös term som människor använder för att beskriva handlingen att fästa saker till objekt i ett dekorativt sätt. En decoupage medium är ett lim som torkar klart, och det skapar i allmänhet en tätning som skyddar decoupage ytan. Flesta decoupage medier arbeta med tyg (läsa etiketten), men Mod Podge gör också ett medium speciellt för användning med tyg. Tyget Mod Podge är specifikt för decoupaging tyger till andra tyger.

Tyger till tyger

Mod Podge Tyg rekommenderar att du använder den för att fästa tyger till andra tyger. Detta verkar för att möjliggöra en viss rörelse i tyget (det rekommenderas för banderoller och "wearables"), men den kan användas för andra tillämpningar. Det är tvättbar, men du måste försegla den första. Det är tvättbart 72 timmar efter att den förseglade, och tvättas sedan i kallt vatten på den milda cykeln, eller hand tvättas i kallt vatten. Andra decoupage medier arbeta på tyg, men de kommer att göra tyget stel.

Tyg till Wood

Du kan Decoupage tyg trä som en byrå, du kan göra en ram mer intressant genom att lägga till tyg - bara se till att du decoupage till en ren yta som har slipat först. Se också till att du släta tyget ner efter att du har lagt ner; du kan använda en screentryckningsgummiskrapa för att förhindra bubblor från att torka in i tyget.

Tyg till Glass

Du kan Decoupage tyg till glas (igen, så länge som mediet är klassad för detta ändamål). Detta kan vara ett bra sätt att använda en skugga box - du kan kanten på insidan av glaset med ett tyg trim. Du kan trimma toppen av en glasvas, eller så kan decoupage en hel tyg scen i en fisk skål. Du kan även jazz tydliga glasplattor genom decoupaging tyg till botten.

Tyg till allt annat

Decoupage-medium arbetar med ett stort antal artiklar, alltför många för att lista. Om du har en behållare som du vill använda (kanske som en pennhållare), men det har en stor logotyp du inte bryr sig om, kan du decoupage över det med din favorit tyg. Om du har en ärrad upp möbel består av spånskivor, kan du decoupage över den och fortsätta att använda en misshandlade möbel. Om du är osäker på om det kommer att hålla, göra ett test patch först.