Hur man geras hörn av täcken

Hur man geras hörn av täcken


Göra ett täcke ofta är en lång labor of love, och ingenting slutar din quilt mer professionellt än täcke bindning med gerade hörn. Denna yta ger en skräddarsydd, klassiskt utseende till kanterna på din quilt och omsluter alla råa kanter säkert inom bindningen. De gerade hörn är prydligt vikta, förhindra eventuella klumpar eller knölar på dina kanter och hålla bindande slät. Geringssåg hörnen är en enkel teknik som ger en hög effekt.

Instruktioner

1 Vik din kantband. Placera den i mitten av den främre övre kanten av quilten. Lämna en svans på minst tio inches till vänster om startplatsen. Placera kantbandet på båda sidor av täcket, så att den råa kanten av täcket ligger inbäddat i centrum veck i kantbandet. Placera bindande klipp på kantbandet hela vägen till den övre högra kanten av täcket för att hålla den på plats.

2 Mät 3/8 tum till vänster om övre högra hörnet. Gör en markering på denna mätning med krita blyertspenna.

3 Sy din kantbandet på plats med start i mitten av den övre kanten med en rak söm och en 3/8-tums sömsmånen från nedre vikta kanten på kantbandet. Ta bort bindande klipp strax innan de når din nål. Sluta sy på märket du gjort med din krita blyertspenna.

4 Vänd svänghjul, som ligger på den övre högra sidan av maskinen, tills synål är så låg som den kan gå i tyget.

5 Höj din symaskin pressarfoten och vrid täcket tills längst övre högra hörnet står inför på baksidan av symaskinen. Sänk pressarfoten.

6 Sy en rak söm från märket du gjort med din krita penna till den yttersta kanten av hörnet. Höj pressarfoten och ta bort täcket. Klipp av överflödig tråd med din sax.

7 Dra kantbandet rakt upp och bort från den övre kanten av täcket. Håll kantbandet på plats med fingret från sys diagonal söm du just sytt till den översta kanten av det övre högra hörnet för att skapa en liten veck på hörnet. Försiktigt vika kantbandet ner över vecket du just har skapat. Bias bandet bör skapa ett snyggt gerad hörn.

8 Placera kantbandet runt råa kanter av den högra sidan och haka fast. Sy din högra kanten, med början i det övre högra hörnet. Använd en rak söm och en 3/8-tums sömsmån. Stopp 3/8 tum innan det nedre högra hörnet och upprepa processen för gerade hörn. Fortsätt tills alla fyra hörnen viks och sys prydligt på plats.

9 Avsluta sy bindande band till täcket. Ta ändarna av kantbandet tillsammans. Nåla kanterna räta mot räta så att kantbandet ligger plant på täcket. Sy de två ändarna på fel sidor och klipp bort överflödigt kantband. Tryck på sömmarna öppna och linda runt råa kanter. Sy på plats.