Hur man vinterförbereder en 50cc skoter

Hur man vinterförbereder en 50cc skoter


När vädret blir kallt, rida din 50cc scooter fram och tillbaka till arbetet är inte ett utmärkt val. Du kommer förmodligen välja att köra i en toasty varm bil i stället för att känna en isande kyla i hela ansiktet. Innan du överge din skoter för vintermånaderna, finns det några åtgärder du bör vidta för att skydda din scooter från skador. När rätt vinterbonade, kommer din scooter starta och smidigt när varmare väder avkastning.

Instruktioner

1 Fyll en hink med tvålvatten och tvätta din scooter med en ren trasa. Skölj väl från en trädgårdsslang eller hink med färskvatten. Sedan torka med en handduk.

2 Fyll din bensintank, och lägga till en bränslestabilisator enligt produktens riktningar. Starta och driva din skoter för ett par minuter så att gasblandningen till fullo cirkulera genom förgasaren.

3 Fäst en underhållsladdare till batteriet; Laddaren hjälper till att upprätthålla batteriets laddning hela vintern. Om du inte har en underhållsladdare, kan du överväga att ta bort batteriet för vintern. Se din scooter bruksanvisning för anvisningar om hur du tar bort batteriet.

4 Täck din scooter med en skoter lock, presenning eller ens ett blad. Även om det är idealiskt för att lagra din skoter i en täckt område, till exempel ett garage eller en byggnad, kan du lämna det omfattade utanför så länge locket är vattentät och säker.