Marockanska Decorating Ideas

Marockanska Decorating Ideas


Hjärtat av marockansk design är levande färger och mönster, kaklade gårdar och eleganta rum. Om du har förälskat sig i allt Marocko, kan du bli inspirerad att ta del av det estetiska i ditt eget hem. Med anledning av Internetbaserade importörer, är det enklare än någonsin att skapa din egen personliga hörn av Fez eller Marrakech.

Layout

Marockanska Decorating Ideas


Folket i Marocko stolta över gästfrihet mot gäster och främlingar, och denna värme kan ses i utformning och planering av deras gemensamma rum. Att skapa en marockansk stil vardagsrum, lägga ut dina möbler med gruppsamtal i åtanke genom inför en soffa och två stolar mot varandra, med ett stort soffbord i mitten. Om rummet är tillräckligt stor, skapa en mindre konversation område utanför åt sidan. Soffbordet bör vara tillräckligt stor för skivorna på mat och dryck. Göm din TV bort från vyn i ett trä galler skåp --- du kan öppna dörrar när det är dags för ditt favoritprogram, och under tiden det inte kommer att locka dig bort från dina vänner och familj. Scatter rummet med distinkta ottomaner, eller poufs, traditionellt gjorda av läder och färgglada. Du kan hitta marockanska puffar på många import butiker och på nätet, och vissa västerländska designers som Jonathan Adler och John Derian är även erbjuda sina egna avancerade versioner. Måla väggarna i ljusa färger som är typiska för marockanska interiörer, såsom aqua och saffran --- eller, om det är en lite för vågad för dig, välja en ljus grädde eller vitt i stället och sedan heap rummet med färgstarka tyger, kasta kuddar och kuddar. En tappning marockansk matta, knutna med tribal mönster ger pricken.

Plattor och Mönster

Marockanska Decorating Ideas


Marockansk design är kanske mest känd för sin ikoniska kakel mönster, så kallade zillij. Dessa geometriska mosaik byggda av otaliga små plattor kan ses i varje stad i Marocko, dekorera väggar och golv av gamla byggnader, hallar och offentliga fontäner. De mönster representerar islamisk filosofi av en ordnad universum styrs av en gudomlig intelligens. Traditionellt mönster är baserade runt ett mönster av stjärnor, med åtta pekade stjärnor är kanske den vanligaste, men några stora, intrikata kakel medaljonger kan funktionen stjärnor på upp till 100 poäng eller mer. Om du har tid och resurser, är det värt att göra en lite forskning i traditionella zillij mönster och sedan arbeta med en professionell plattsättare att skapa en mosaik i ditt eget hem. Om det låter lite för inblandade, många high-end kök och designers bad och online importbutiker bära stora mönstrade plattor som efterliknar utseendet av en handgjord mosaik. Eller så kan du avstå från plattorna helt och köpa eller skapa en geometrisk stencil och måla din marockanska mönster direkt på en vägg. Denna teknik skulle fungera perfekt för ett brett gränsen vid toppen av en vägg, eller längs kanten av ett trägolv. Bara göra vissa att belägga konstruktionen med tätningsmedel för att förhindra slitage.

moroccan tillbehör

Marockanska Decorating Ideas


Kanske du inte är riktigt redo att förvandla ditt hus till en Marrakech-värdig bostad, men ändå vill injicera lite Nordafrika i din omgivning. I så fall kan några små detaljer och väl valda tillbehör gå långt. När gästerna anländer, servera dem mintte i distinkta marockanska te glasögon, färgglada och trimmas med guld. Stora handmålade marockanskt kakel kan användas som trivets, eller hängas på en vägg i grupp. Och många tapeter och tyg designers erbjuder nu mönster som bygger på marockanska och andra traditionella islamiska mönster, i dämpade färger och proportioner utformade för att skapa en elegant blandning av öst och väst.