Hur man skriver ett brev be om tillåtelse att använda skärm

Hur man skriver ett brev be om tillåtelse att använda skärm


Om du publicerar en bok, akademisk tidskrift eller någon annan typ av skriftliga arbeten, kan du vid något tillfälle har behov av att använda skärmdumpar från webbsidor eller datorprogram som bilder. Vissa företag tillåter skärm utan tillstånd brev och i stället kräver att du tillskriva sitt arbete när den används, medan andra föredrar att ta itu med varje enskilt fall. I så fall måste du få tillstånd från ägaren av webbplatsen eller skaparen av innehållet. För att göra detta, måste du skapa ett formellt brev som är väl skriven och tydligt anger ditt syfte.

Instruktioner

1 Skriv ditt namn, postadress, telefonnummer och e-postadress högst upp på sidan. Inkludera din webbplats samt, om du har en.

2 Skriv in datumet under ditt namn och adressraden.

3 Skriv in mottagarens formella titel och postadress.

4 Presentera dig själv och tillstånd i det mest grundläggande sättet syftet med brevet. Du kan börja med något som "Mitt namn är V ------ och jag är ägare till V ------. Jag skriver till dig för att begära tillstånd att använda flera skärm från din programvara."

5 Gräva närmare bestämt i vilka delar av programmet, webbsida eller andra medier du kommer att använda i skärm, börjar med ett nytt stycke. Till exempel skulle man kunna säga, "Jag skulle vilja att specifikt använda" Tema Väljaren sidan från Keynote '09 5.0.5. För att visa hur grafiska presentationer kan förbättra marknadsföring på nätet. " Det viktigaste här är att vara så specifik som möjligt om vad du kommer att visas i dina bilder och varför de är relevanta för det arbete du gör.

6 ger detaljerad information i slutet av brevet, inklusive datum när du vill använda dessa skärmdumpar, om det är för en specifik händelse, eller tidsfristen publikationen har. Ge mottagaren en viss tid (inte för lite, kan du arbeta med stora företag som har massor av byråkrati) för att svara, och låta dem massor av sätt att kontakta dig.