Hur man gör en Vägt filt för sensorisk integration

Hur man gör en Vägt filt för sensorisk integration


Viktade filtar används ofta som ett terapeutiskt verktyg för att hjälpa lugna barn som lider av en sensorisk bearbetning störning. Sensoriska bearbetning störningar följer i allmänhet villkor som visas på autismspektrat. De sensoriska störningar orsakar barn att söka sensorisk stimulering eller "stim", som kännetecknas av sådana åtgärder som flaxande armar eller, i svåra fall, självskadebeteenden. Ett vägt filt motverkar detta behov av sensorisk stimulering. Trycket att filten sätter på barnets kropp möter barnets behov av fysisk känsla och samtidigt lugnar barnet ner. Du kan göra din egen vägt filt genom att erhålla ett par artiklar.

Instruktioner

1 Skär ut 20 fyra-tums rutor från beanbag material. Dessa rutor blir 10 beanbags som kommer att lägga vikt till filten.

2 Placera två rutor tillsammans med den tryckta sidan av materialet utåt på båda sidor. Sy rutorna ihop på tre sidor, vilket innebär att ungefär en tum öppning på den fjärde sidan så att du kan sätta in den vägda materialet.

3 Fyll påsarna till önskad vikt nivå med hjälp av poly plast pellets. Dessa är de små plastbollar eller pellets som ofta finns i uppstoppade djur. Fyll påsarna om 3/4 full, så det finns gott om vikt påsarna, och pellets har utrymme att röra sig.

4 Sy en tum öppning stängd för att slutföra beanbag. Se till att inte låta pellets spiller ut medan du syr.

5 Upprepa hela denna process för de återstående delar av material tills du har 10 säckar.

6 Skär 20 fyra-tum remsor av kardborreband, och följa två remsor av kroken sidan av bandet till två av kanterna på varje beanbag. Remsorna ska vara parallella mittemot varandra, inte vinkelräta (möte på ett hörn).

7 Placera två sling sidor av Velcro tejpremsorna på arket parallellt med varandra, så att de yttre kanterna är fyra inches isär.

8 Upprepa detta nio gånger, spacing paren av remsor ut jämnt över ytan av arket. Placera dem i ett rutmönster, så att när du vika arket i halv de inte kommer att överlappa varandra.

9 Fäst 10 säckar till arket med hjälp av kardborrebanden.

10 Vik arket i halv lämnar de bifogade säckar på insidan. Sy de långa ändarna och en av de korta ändarna tillsammans för att skapa en filt med en öppning på slutet.

11 Sy motstående remsor av Velcro (ej kardborrebandet) på motsatta sidor av insidan av den öppna änden av arket. Sy slingänden på en innerkant och sy kroken slut på den motsatta innerkant. Detta ger dig enkel tillgång till insidan av filten i fall du behöver byta eller justera säckar inuti.