Barnens bibliotek Visa Idéer

Barnens bibliotek Visa Idéer


Biblioteken tenderar att vara magneter för ivrig unga läsare. Creative biblioteks visar uppmuntra barn att läsa böcker, eftersom ljusa, färgglada grafik väcka ett barns intresse och drar honom in i berättelsen. Det finns många olika sätt att organisera ett barnbibliotek display. Du kan har verk av en särskild barnboksförfattare, en kommande semester eller en viss genre.

Utvalda Författare Displays

När en populär barnboksförfattare har en födelsedag, eller om hans arbete är relevant för en viss månad eller årstid (såsom RL Stine är skrämmande fiktion, på Halloween), det kan vara effektivt för att presentera sitt arbete i en display. Det är viktigt att begränsa sig till författare som kommer att kännas igen, om bara med namn, till den tänkta målgruppen. Håll koll på trender i barnboks försäljning för dessa data.

Holiday Visar

Barn är alltid medveten om kommande semester. Välj en stor semester, såsom jul, Halloween, påsk, eller den fjärde juli, och skapa en display med tillhörande böcker. Blanda populära val med mindre kända, men lika bra alternativ, för att exponera läsarna att nytt material. Det finns otaliga böcker skrivna runt storhelger och årstider, så det finns gott om alternativ.

Genrespecifika displayer

Genre böcker är alltid populärt med låntagare. Mysteriet genre har en stor potential för intressanta visar. Försök att skapa en display baserad på ledtrådar utspridda i biblioteket; har ledtrådar lära barn om genren, inklusive populära författare, och tillgängliga böcker. Göra ett spel att välja en bok kommer att väcka barns intresse.

interaktiva displayer

En interaktiv skärm kan vara mycket tilltalande för barn. Ta till exempel en populär barnbok som "Den snöig dag" och skapa en mini-vinterland för studenter att se och interagera med. En annan bra idé skulle vara barnboks giveaways eller ritningar, för att ytterligare samla intresse i biblioteket och läsa.