Hur du skapar anpassade brodermönster

Hur du skapar anpassade brodermönster


Göra eller skapa anpassade broderimönster i allmänhet börjar med en ursprunglig ritning eller skiss av broderi. Ett objekt såsom en jacka eller heminredning tillbehör, såsom en kudde, väljs vanligtvis fri från utsmyckningar. Designern skissar broder konceptet genom att välja en viss motiv som kommer att upprepas med jämna mellanrum, vilket skapar den anpassade broderimönster. Initialer, formulering eller bokstäver används ofta som en del av anpassningsprocessen. Överföra mönstret på tyget kommer att bestämmas av vilken typ av brodermaskin som används under byggtiden.

Instruktioner

1 Välj motivet som en blomma, blad, vin eller rulla, som kommer att upprepas i din broderimönster. Håll dina broderfältet dimensioner i åtanke när man väljer motiv. Till exempel, om brodermaskinens bågen fäste broderar inom en bredd 5-tums med 7-tums längd diameter, du kommer inte att kunna välja en 9-tums blomma. Måtten på bågen fäst är maskinens broderfältet.

2 Mät avståndet mellan varje motiv placering med linjal. Till exempel, om din motiv är en ros mäter en tum i bredd och längd med en 1-tums stam och blad, placera nästa steg infoga 2 inches bort från den första ros insert.The 2-tums avstånd är avståndet.

3 Rita din motiv på ritpapper med dina redaktionella pennor med hjälp av mätningar och motiv avstånd placerings dimensioner från steg 2. Använd en tydlig graf linjal för exakt placering och dra i motivet. Om du arbetar med broderi digitalisering programvara, måste du skanna din motiv i ditt program och använda upprepnings verktyget. Detta är en funktion i programmet som formulerar upprepa för dig när funktionen är aktiverad.

4 Fortsätt att dra motivet tills broderupprepningsmönstret är avslutat genom att använda samma mätning från avstånd avståndet mellan varje motiv.

5 Rita upprepa placering på tyget med skräddaren krita. För fina linjer, använd en vattenlöslig försvinnande bläckpenna med en tunn punkt, som kommer att försvinna under tvättning. Spårning kommer att användas som en guide under broderprocessen för att skapa mönstret. Om du arbetar med broder digitalisering programvara, måste du spara upprepas mönstret. Designen kommer att formateras och omvandlas till en söm fil kompatibel med maskinen. Mönstret kommer att överföras till maskinens broderkort.

6 Stabilisera tyget enligt vikten av tyget. Detta är den term som används när ett stabiliserings ark på tyg gör det tillräckligt fast för att brodera. Den allmänna regeln är att använda en tung stabilisator för lätt tyg och en lätt stabilisator för tunga tyg. Till exempel, om du brodera en stor del såsom en tung fleecejacka baksidan, använd en lätt skär eller tår bort stabiliseringsarket.

7 Hoop tyget stabiliserats vid utgångspunkten för din broderimönster på maskinens bågen fäste. Till exempel, om du broderar ett örngott, inte bågen i mitten av tyget som broderiet utgångspunkt. Välj antingen det övre vänstra eller högra hörnet samt antingen det nedre vänstra eller högra hörnet som utgångspunkt.

8 Brodera i riktning mot hur du har i bågen tyget, skärning lösa trådar med din sax. Full täckning eller stora broderade mönster kommer att gynnas genom att använda press och-riva stabilisator ark, som undviker hooping processen. Dessa dubbelsidiga adhesiva ark är placerade direkt på tyget genom att sticka den vidhäftande sidan på den textila ytan. Brodyrmaskinen Bäst bågen ram används som guide medan mönstret sys out.You kommer att upprepa detta steg tills broderade mönstret är avslutat. Om du arbetar med ett broderi digitalisering maskin, måste du sätta i broderkortet på rätt plats och maskinen syr ut mönstret.