Hur du Fuse Dichroic Glass

Hur du Fuse Dichroic Glass


Fusing glas är processen att gå glasbitar. En ugn används för att smälta och upphettning vid höga temperaturer tills glaset flyter ihop. När fusing bitar av glas tillsammans, måste de ha samma utvidgningskoefficient. Glas kommer i coes av 90, 104 och 33. Detta är den hastighet med vilken glaset expanderar och drar. Om du säkring olika Coes tillsammans, kommer glaset spricker. Säkring dichroic glas på samma sätt som alla glas.

Instruktioner

1. Använd en glasugnen. Det finns många olika märken av glasugnar. Glasugnar har värmeelementen på insidan locket och är lättare att smälta glaset i eftersom de är gjorda för detta ändamål. De nyare ugnar på marknaden är datoriserade och programmerbara.

2 Placera hyllan i ugnen. Hyllan bör vara beredd med en ugn tvätt. Kiln tvätt är en skyddad tvätta används på ugnen hyllan så att glaset inte kommer att ansluta sig till hyllan. En fiberpapper finns också och kommer i en rulle eller fyrkanter. Klipp papperet till storleken på projektet eller klippa det för att täcka hyllan.

3 Placera den del du vill att smälta på den förberedda hyllan i ugnen. Detta kommer att vara en bas glasbit klippa till önskad form med dichroic glas ovanpå. Placera en tydlig bit av glaset på toppen av dichroic glas och basen glas. Du har nu tre skikt. De tre bitar av glas behov av att alla har samma COE.

4 Förbered ugnen för bränning. Stäng locket och lämna en titthål öppet. Ställa in programmet för långsam ramp och kon 015. Detta är en fullständig säkring på 787 grader C. Håll temperaturen vid 787 grader Cor 15 minuter eller mer om så önskas. Ju längre du håller på högre temperatur, desto större det kommer att sprida och spetsa. Den utspridning kommer att bryta upp strukturen på den dikroiska glas, vilket ger en intressant effekt.

5 Öppna locket när temperaturen är nådd. Detta kallas "blinkar ventilation." Svalna till 537 grader C och stäng sedan locket. Kyl ner tills ugnen har nått rumstemperatur. Detta kommer att ta timmar. När rumstemperatur nåtts, kan du ta bort smält bit.