Hotellklassificering & Rating System i Europa

Hotellklassificering & Rating System i Europa


När du planerar en resa till Europa, är det av största vikt att hitta bekväma hotell som passar din budget. Även om varje land har sitt eget sätt att betyg hotell, mest allmänt förlitar sig på ett stjärnsystem. Hotell ges en rating på en till fem stjärnor, beroende på storlek och kvaliteten på hotellet.

Kriterier

Varje land har sina egna kriterier för att betygsätta hotell, men de flesta anläggningar är klassade baserat på rummets storlek, renlighet och tillgången på vissa bekvämligheter. Dessa faciliteter kan omfatta tillgång till hissar, olika språk som talas av personalen, hur ofta lakan byts och tillgänglighet av privata badrum.

Domarna

Varje land använder sitt val av organisationer för ränte hotell. Hotel inspektioner och granskningar av ett antal organisationer, beroende på land eller region. Hotell i många länder, däribland Italien och Frankrike, granskas och klassificeras av regeringen, medan Danmark använder en enhetlig hotell förening att granska hotell.

Översätta stjärnorna

En ett-stjärnigt hotell i allmänhet erbjuder inga krusiduller. Förvänta dig inte många bekvämligheter, och ett badrum på rummet är mest sannolikt uteslutet. En stjärna utrymme för en enskild resenär kan vara så liten som 60 kvadratfot, men storlekskrav varierar från land till land. En två-stjärnor kommer sannolikt innebära något mer utrymme och ett litet badrum på rummet. I vissa länder, till exempel Spanien, är två-stjärniga hotell också skyldiga att erbjuda minst en hiss. De flesta trestjärniga hotell är väl lämpade för affärsresenärer, i allmänhet anställa flerspråkig personalen och erbjuda fler bekvämligheter på rummet, såsom internet och rumsservice. Fyra- och femstjärniga hotell i allmänhet betraktas som lyx anläggningar. Rum kommer att bli mycket större och kommer att erbjuda moderna bekvämligheter, inklusive parkeringsservice, spa och 24-timmars concierge-service.

Pålitlighet

Hur pålitlig en hotellets Betyget är beror på hur ofta hotellet ses. Vissa länder, som Tyskland, granska hotell vart tredje år för att säkerställa att kvaliteten inte har doppat. Andra länder har mindre stränga krav och bara beteende site recensioner på begäran eller efter att ha fått många klagomål.

Den senaste utvecklingen

I ett försök att hjälpa standardisera kontinentens hotellet klassningssystem, många europeiska länder är nu en del av hotell, restauranger och kaféer i Europa organisation. Grundades 2004, är HOTREC: s mål att hjälpa förena europeiska hotellklassificeringssystem. Från och med 2010, har sju europeiska länder åtagit sig att tillämpa nästan identiska kriterier för deras hotellklassificering under parollen en grupp som kallas Hotelstars Union.