De bästa tjänstehundar

De bästa tjänstehundar


En servicehund definieras av Americans with Disabilities Act (ADA) 1990 som "någon ledarhund, signalhund eller annat djur särskilt utbildade för att ge stöd till en person med funktionshinder." En ledarhund är utbildade för att hjälpa en person som är blind eller döv, eller som lider av kramper, diabetes, autism, artrit eller något annat tillstånd som orsakar ett funktionshinder. Valet av rasen för en ledarhund beror på de uppgifter hunden kommer att behöva utföra och preferenser ägaren.

Blind Guide Hundraser

Raser som vanligen används som ledarhundar för blinda är gyllene och Labrador retriever och tyska herdar. Dessa raser anses intelligent och är tillräckligt stora för att leda sin hanterare när han använder ledarhund sele. Hundarna är också kunna ge ett visst skydd för föraren på grund av sin storlek. Enligt American Kennel Club rasstandarden är retriever disposition mild, intelligent och anpassningsbar med ett vänligt, utåtriktad karaktär. Rasen är ivrig att behaga och icke-aggressiva mot människor och djur.

Hörsel Hundraser

Hörsel hundar hjälper döva genom att varna dem att ljud som de inte kan höra, såsom ringmärkning av en dörrklocka eller telefon, en väckarklocka eller brand, eller en baby gråter. Dessa hundar är ofta blandade raser från skyddsrum och kan vara små till medelstora i storlek.

Psykiatriska service raser

Valet av hund för ett psykiatriskt tillstånd är baserad på personliga kriterier. I en artikel om hennes autistiska barn på psykiatrisk servicehund Societys hemsida, förklarar Shanna Hollingsworth hur valet av en Newfoundland som kan dra upp till 907 pund i vikt ger henne förtroende för att i händelse av en brand, kommer hunden att kunna evakuera sitt barn på ett säkert sätt. Hundens storlek ger också möjlighet för "djupt tryck" terapi genom att ge barnet en fast ram för att hålla fast vid när han är bekymrad.

Med användning av mindre raser

Mindre raser är i stånd att bistå sina ägare i hemmet, och deras storlek gör dem lättare att hantera för många hanterare. Små raser är kända för sin intelligens och "inlärningsförmåga" inkluderar pudlar och foxterrier.

Utbildning av ledarhundar

Ledarhundar för blinda börjar utbildning valpar åtta veckor gamla, när de placeras i hem med frivilliga "valp raisers." Dessa foster ägare lära dem grundläggande lydnad och socialisering. När de är vuxna hundar, de är redo för omfattande utbildning av en kvalificerad tränare från ett ackrediterat ledarhund organisation. Hörsel och andra tjänstehundar kan tränas i hemmet av en tränare eller ägaren. Utbildningen fokuserar på uppgifter som är specifika för ägarens funktionshinder. De bästa tjänstehundar är de som har utbildats speciellt för den roll de är skyldiga att uppfylla. Storlek kan räkna, och medan de raser som används för att styra de blinda väljs för deras temperament och "inlärningsförmåga," många tjänstehundar från andra raser arbetar för att stödja sina hanterare på en daglig basis.