Så här anpassar SkyDrive

Så här anpassar SkyDrive


Microsofts SkyDrive molnbaserade fillagring tjänst får du tillgång till dina uppladdade dokument, videor, bilder och andra filer på nätet från vilken dator eller mobil enhet med en Internet-anslutning. SkyDrive webb front-end erbjuder enkla anpassningsmöjligheter, bland annat möjligheten att ändra mapp och fil layout uppfattning konfigurera delning och sekretessinställningar och välja önskad standard Office filformat. Om du vill anpassa SkyDrive, logga in på ditt konto och använda layout och alternativ verktyg som finns på hemsidan.

Instruktioner

1 Starta din webbläsare och logga in på SkyDrive att öppna huvudskärmen som visar dina mappar och filer som plattor med miniatyrbilder. För att anpassa denna skärm klickar du på "Detaljer visa" -knappen i det övre högra hörnet av skärmen för att visa dina mappar och filer som listan med användbar information, inklusive ändringsdatum, dela inställning och mapp eller filstorlek.

2 Klicka på "Visa eller dölja informationsfönstret" för att visa eller ta bort sidofältet till höger som visar mer information om innehållet i den valda filen eller mappen. SkyDrive kommer ihåg dina inställningar nästa gång du loggar in. Följ nästa steg att anpassa delningsinställningar som styr åtkomst till lagrat innehåll.

3 Klicka för att välja och öppna en mapp. Klicka på fliken "Delning" i den övre menyraden och välj sedan "Dela den här mappen" i bekräftelsefönstret. Aktivera "Mottagarna kan redigera" och "Kräv alla som har åtkomst detta tecken i" kryssrutor om du vill aktivera dessa alternativ, och klicka sedan på "Dela" -knappen.

4 Välj "Inställningar" med kugghjulet i det övre menyraden och sedan klicka på "Alternativ" i rullgardinsmenyn. Välj "Office filformat" i den vänstra sidomenyn. Aktivera din favorit Office-dokument standard; du kan välja Microsoft Office Open XML-format eller Opendocument-formatet. Klicka på "Spara" för att lagra ditt val.

5 Klicka på "Människor märka" -fliken i den vänstra sidomenyn. Klicka för att välja önskad märkning alternativ som styr vem som kan tagga dig på SkyDrive och som kan lägga till taggar till dina egna uppladdade bilder. Klicka på "Spara" för att spara dina inställningar. Klicka på "SkyDrive" i den övre menyraden för att återgå till SkyDrive hemsida.