Symtom på en dålig Slave Cylinder

Symtom på en dålig Slave Cylinder


En bilens slavcylinder - en del av det hydrauliska kopplingssystem placerat på utsidan eller insidan av transmissionen - är en anordning som underlättar urkoppling. När en kopplingspedal trycks huvudcylindern utövar tryck på slavcylindern, vilket gör att kopplingen att släppa. Om slavcylindern är defekt, kommer kopplingen fungerar korrekt, förhindra ett fordon från rätt skiftande växlar. Flera symtom tyder på en slavcylinder problem.

lös Pedal

Det sätt en kopplingspedal känns när man trycker ofta indikera om en slavcylinder är felaktig. Kopplingen kan kännas lös eller mjuk och kan inte flytta till handling, även när pedalen trycks ned helt till golvet. Detta inträffar när en tätning inuti slavcylindern börjar läcka, vilket gör att luft att sippra in.

Låga vätskenivåer

Övervakning kopplingsvätskenivåer kan hjälpa till med att diagnostisera en dålig slavcylinder. Om en slavcylinder läcker, är kopplingsvätskenivåer snabbt slut och behöver ofta påfyllnad. Om kopplingsvätska är under den normala nivån omedelbart efter en påfyllning, eller inom en kort tid, kontrollera cylindern för sprickor eller hål som kan tillåta läckage.

läckor

Vätska läcker från en slavcylinder indikerar ett problem. Interna läckor är den vanligaste och diagnostiseras genom att undersöka cylindern. Ibland sprickor i cylindern inte visiblem och pressa den nedre delen av det som kallas boot, kommer att bidra till att avslöja alla svaga punkter på ytan. Titta även för utspilld vätska - medium till mörkröd färg - på marken under slavcylindern. Läcker från en huvudcylinder kan ge symtom som liknar slavcylinder läckor. För att vara säker på läckan källa, inspektera insidan av både master- och slavcylindrar.

andra symptom

Slavcylindern kommer ofta squeak när kopplingen är nedtryckt på grund av rost uppbyggnad eller andra problem. Dessutom, om slavcylindern är felaktig, kan du få problem växling. Fordonet kommer ofta glida in i en växel, även när kopplingen trycks, eller det kan inte skifta alls.