Katolska dop presenter för en vuxen man

Katolska dop presenter för en vuxen man


En katolsk dop påminner bilden av ett spädbarn som innehas av sina föräldrar på en dopfunt. Barnet är smyckat i vitt och omgiven av doting faddrar och familjemedlemmar. En hyllning till mat och gåvor för barnet följer. Detta sakrament firas av vuxna också. Varje år många vuxna får dopets sakrament. Medan den grundläggande ceremonin är densamma för vuxna som för barn, är julklapparna helt annorlunda.

Biblar

Som man kommer att omfamna katolicismen, kan han växa och stärka sin tro genom att läsa Bibeln. En läderinbundna Bibeln är en lämplig dop present till en man. Det kommer att hålla sentimental värde för år. Biblar med dagliga andakter är också inspireras gåvor för nydöpta. Historia och översättningar har lett till produktion av flera versioner av Bibeln. Om du inte kan köpa en gåva från en katolsk butik, hitta en av följande versioner som är specifika för katolicismen: Douay Reims, Revised Standard Version (RSV), Revised Standard 2: a upplagan, New American Bible (NAB) eller Jerusalem Bibel.

andra böcker

Andra katolska trosbaserade böcker, såsom bibelstudieguider, skulle vara lämpligt för en nyligen döpt människa. Böcker om livet av helgon är ett annat val. De redogöra för människor i historien som har gjort uppoffringar i namn av katolicismen. Om döpt människa för vilken du vill köpa är uppkallad efter ett helgon, en bok om det helgon är en bra present. Allmänna böcker om katolsk historia, teologi och filosofi är bra val också.

Korsningar

Det är vanligt att katoliker att pryda väggarna i deras hem med symboler för sin tro. Många katolska familjer visar ett kryss i varje rum i deras hem. Av denna anledning är en gåva av ett kors en option för den nyligen döpt mannen. Det finns tusentals olika stilar och storlekar av kors kommersiellt tillgängliga. De kan vara tillverkade av material som trä, tenn, epoxi, keramik och akryl. Några är målade och glänsande, medan andra är enkla eller rustik. När du köper ett kors för en man väljer en som passar hans estetiska stil.

radband

Katoliker recitera radband bön som en påminnelse om mysterier av glädje, sorg och ära Jesus och hans mor Maria. När en katolik ber radband, är han att fokusera på mysterierna medan upprepa "Hail Mary" bön. Bönen reciteras i vad som kallas "årtionden", vilket betyder, 10 gånger i rad, med en annan bön separera decennier. Att hålla konflikter räkna med meditation, så radband används. För varje bön, fingrarna glider en pärla. Innan jag ger de radband som en gåva, be en präst att säga en välsignelse över dem.