Hur man startar en träspån företag

Hur man startar en träspån företag


Träspån är en stapelvara i lador allt. Används i spiltor och boxar, träspån är bekväma för djur att vila på, absorbera urin och är lätt att städa upp. De kan också lätt komposteras, i stället för att skickas till en deponi. Rena träspån, det vill säga de utan plywood eller kemikalier, kan också användas för kompost vid basen av träd och i trädgårdar.

Instruktioner

1 Kontrollera med de lokala myndigheterna och ta reda på om det finns några begränsningar för dig som startar ett företag från hemmet. Du kan behöva ansöka om tillstånd. Om du tänker bygga en separat byggnad för att lagra dina träspån, behöver du bygglov.

2 Forskning din marknad. Gå till din lokala foderbutiker och plantskolor samt andra område butiker som säljer djurströ och kompost. Fråga butiksägare eller chefer från där de får sin försörjning. Ta reda på om de kunde använda en bra lokal källa till spån. Också fråga vad de betalar för sin strömförsörjning. Eftersom du är mer lokalt, kanske du kan erbjuda dem ett lägre pris för att prova produkten, eftersom det kommer att kosta mindre att leverera spån till dem.

3 köper din maskin. Till att börja med kan du kunna samla tillräckligt träspån från området träarbetare eller sågverk. Vid något tillfälle, men kommer du vill att din egen försörjning. Flera företag säljer maskiner som är speciellt gjorda för att skapa träspån. Om du vill använda en del av trä och inte göra det hela till spån, bör du överväga en elektrisk hyvel. En elektrisk hyvel kommer plan din virke till användbara bitar samtidigt skapa god kvalitet spån.

4 Hitta en bra källa av stockar. Loggar kommer att vara nyckeln till din verksamhet, så hitta en logger som kan leverera dina loggar direkt till dig. Om du har en egen mark som du kan logga ut, kan du antingen göra det själv eller anlita någon att göra det. Använd en motorsåg för att skära dina loggar i 8-meters längder. De flesta utrustning klarar en logg över den storleken.

5 Skapa goda, rena spån. Spånen du erbjuda dina djurströ kunder bör vara ren, fri från lim och kemikalier (ingen tryckimpregnerat virke) och smidig. Glenn Myers, ägare av Myers Premium träspån LLC, säger: "" Mejeri och häst människor inte gillar spillror. "

6 Paketera dina spån. Först kan du starta ditt företag genom att leverera spån till dina kunder i en lastbil eller släpvagn. Så småningom, men eftersom ditt företag växer, du kommer att vilja köpa en öskar, som kommer att packa dina spån tätt i en plastpåse, så att du kan stapla dem och leverera dem till butikerna.

7 marknadsföra dina träspån. Du kan erbjuda dina träspån till salu på Internet genom att skapa en webbplats eller sälja dem på olika online-auktion webbplatser. Bege dig till gården visar och ge jordbrukarna en chans att se kvaliteten på träspån. Besök foderbutiker, plantskolor och bönder och låt dem veta om dina spån. Gör upp en prislista och visitkort och dela ut dem. Erbjud dig att leverera träspån i bulk direkt till jordbrukare som tycker att köpa balar av spån för dyrt. Vissa bönder kanske vill spara pengar genom att plocka upp spån själva. Låt dem. Word-of-mouth, särskilt på landsbygden, är en viktig metod för marknadsföring.