Vad orsakar små maskar i dusch brickor?

Vad orsakar små maskar i dusch brickor?


De små "maskar" som finns i din dusch avlopp och plattor är förmodligen inte maskar alls, men larver av fjärilsmyggor eller mal flyga. Dessa larver kan visas brun eller svart, och vid närmare inspektion är blek i mitten och mörkare på ändarna.

Vad orsakar små maskar i dusch brickor?

Orsak

Eftersom dränerings fluglarver bor i och lever på organiskt avfall, de ofta återfinns i den slemmiga filmen runt avlopp och fällor i badrummet. De dras till fuktiga områden som besöks av människor.

Livscykel

Äggen kläcks inom två dagar i larverna hittar du i duschen. Dessa larver lever i åtta till 24 dagar innan puppstadium för en till två dagar, sedan slutligen blir vuxna.

Kontrollera om parningsplatser

Identifiera häckningsplatser kommer att hjälpa dig att hantera din angrepp. Placera en bit tejp nedåt över en misstänkt avlopp, så kolla bandet med jämna mellanrum för vuxna flugor, som kommer att dyka upp och fastnar på bandet.

Eliminering

När häckningsplatsen upptäcks, kan du ta bort eller rensa den på lämpligt sätt och därför förhindra larverna från utfodring och reproducera.

Förebyggande

För att förhindra att avlopps fluglarver från angriper ditt hushåll, ren alla avlopp, fällor och dusch ytor regelbundet. Rena rör vid behov och hålla jämna steg med septisk systemunderhåll.