Hur man dödar maskar i däggdjur

Hur man dödar maskar i däggdjur


Den metod som används för att bli av maskar beror på vilken typ av maskar en människa eller ett däggdjur har. Människor kan krympa maskar från sina hundar och katter, även om detta är vanligare i utvecklingsländerna än i USA. Fem av de vanligaste typerna av maskar som däggdjur kan kontraktet springmask, ringorm, spolmask, hakmask och bandmask.

Instruktioner

1 Tvätta händerna regelbundet för att bli av med springmask hos människor. Detta kommer att hålla dig från intag springmask ägg. Söka medicinering från en läkare eller veterinär eller over-the-counter läkemedel om din läkare finner ett angrepp eller om du ser springmask i däggdjur avföring.

2 Dab blekmedel på den infekterade delen av däggdjurets hud för att bli av ringorm. Torka huden ren för att undvika en kemisk brännskada. Ringorm, uppkallad efter formen skapar på huden, är inte en faktisk mask men en svampinfektion. Ringorm kan behandlas med någon lokal antimykotisk medicinering eller med en antiseptisk används för att behandla fotsvamp. I husdjur, kan sporer reproducera och skapa återkommande infektioner.

3 Behandla spolmask med en pyrantel-pamoatsalter baserad medicin tre till fyra gånger. Upprepa detta en gång i veckan tills masken livscykel störs. Spolmask är ungefär lika stor som en spaghetti Nudel och kan växa till 4-13 inches lång.

4 Få ett recept från en läkare eller veterinär för behandling av hakmask. Hakmask är vanligast i husdjur i USA, men är vanliga i människor i andra länder. Läkare ska förskriva mebendazol eller albendazol, medan veterinärer kan ordinera hakmask avmaskningsmedel. Husdjur bör ta detta en gång i veckan för ungefär en månad för att säkerställa att hakmask är död.

5 Bli av loppor för att döda en binnikemask. Loppor äta binnikemask ägg. Om en människa eller ett djur intar drabbade loppor, uppstår anhopning däggdjuret av en bandmask. Därför bandmaskar och loppor generellt behandlas på samma gång. Ge däggdjuret en dewormer och behandla sin omgivning med Nylar eller Metopren att döda loppor.