Hur man gör din egen professionella CD Cover

Hur man gör din egen professionella CD Cover


Tekniken gör numera processen för att skapa din egen professionella CD-omslag ganska enkel. Det finns en mängd olika webbplatser på nätet som låter dig skapa din egen CD-omslag i deras hemsida, men program som Microsoft Word ofta är utrustade med CD layoutmallar. Men vissa versioner av Word inte är utrustade med rätt layouter så att de måste laddas ner från Microsofts webbplats, gratis. Dessa mallar är lätta att följa, vilket gör det möjligt för nästan vem som helst att lägga till ett fotografi, bakgrund och text för att skapa ett professionellt utseende CD-omslag.

Instruktioner

1 Välj bilden eller bakgrund som du vill använda för CD-omslag.

2 Logga in på Microsoft Office hemsida och bläddra igenom sina mallar. Klicka på fliken "Mall" och göra en sökning i mallen sökfältet för "CD-layout." En sida kommer att ladda som är full av mallar som är särskilt utformade för CD eller DVD-mallar. Bläddra igenom mallarna och hitta ett som passar dina behov bäst. Klicka på "Download" -knappen och välj sedan "Öppna". Mallen öppnas automatiskt upp Ord i ett nytt dokument.

3 Lägg din fotografi eller bakgrundsbild genom att klicka på "Insert", "Bild" sedan "Välj Från fil." Detta kommer att öppna filen du planerar att använda för bakgrundsbild på din CD-omslag. Beroende på hur stor din bildfil är det kanske inte passar ordentligt inom parametrarna för CD-fodralet mall du använder. Om det inte passar, kan du helt enkelt krympa ditt fotografi / bakgrund med hjälp av storleks handtag som omger bilden när det öppnas. Dra helt enkelt hörnen för att förstora eller dra dem att krympa. Din bakgrund kommer nu att placeras på rätt sätt i parametrarna.

4 Lägg till text i förformaterade textrutor inom CD-omslag mallen. Du kan ställa in teckensnitt och färg genom att klicka på alternativen för teckensnitt eller färg i textrutan. Du kan också klicka på "Format" och sedan "Font" för att göra ändringar till stilsorten också.

5 Spara dokumentet genom att klicka på "File" och sedan "Spara som". Döp filen något du skulle vilja. Du har nu skapat en professionell CD-omslag som kan användas i alla plastfodral. Du kan antingen välja att skriva ut CD-omslag på din skrivare med glansigt eller tjockt papper papper eller få den tryckt på en professionell utskrift centrum, såsom Kinkos eller Staples.