teepee Instruktioner

teepee Instruktioner


Tipier, även stavat tipier eller tipier, är portabla hem som används av amerikanska Plains indianer. Plains stammar migreras ofta. Därför var tepees utformade så att de kunde sättas upp och bryts ner snabbt och enkelt. Uppföra en tältkåta kan verka skrämmande i början, men när du väl fått kläm på det, kommer du att upptäcka att de är lika praktiskt och hållbart som moderna tält. Tepees tål regn och starka vindar och är varm på vintern och svalt på sommaren. Du kan också bygga en brand i en tältkåta.

Instruktioner

1 Skala barken bort av trästolpar med oavgjort kniv, om barken inte redan tagits bort. Se till polerna är helt släta för att undvika att skära eller riva duken. Den Manataka American Indian rådet rekommenderar att du sand polerna och även gälla två till tre lager tydlig trä sealer för extra släta poler.

2 Använd de tre starkaste polerna för att göra ett stativ. Gör en 15-fots-by-30-fots halvcirkel, storleken på din tepee duk, på marken som en guide. Föreställa sig den halvcirkel som den övre halvan av en urtavla, låg en av stativ poler på marken så att änden av stolpen är ännu med kanten av cirkeln klockan 10. Fastställa de övriga två stativ poler sida vid sida på marken, överlappande den första polen vid centrum av den "halv-urtavlan", så att ändarna av de två polerna är ännu med kanten av cirkeln i 12 o 'klocka.

3 Bind stativ polerna tillsammans, 15 inches högre än höjden av tepee täcka, med rep. Repet bör vara tillräckligt lång för att nå marken där du kommer att knyta de medföljande stativ stolpar tillsammans plus 9 till 10 extra fötter. Linan måste vara tillräckligt lång för dig linda den runt den medföljande polerna flera gånger och insatsen ner i mitten av tipin. Binda repet runt stativ stolpar stadigt men inte för hårt för att undvika att bryta mot polerna när stativet reses och knuten stramar.

4 Ställ stativet upp och har någon hålla repet tätt när du går stativ stolpar ut, dra isär dem jämnt och så att de matchar diametern på tipi duk.

5 Stack de återstående polerna i de crotches av medföljande stativ, med början där framsidan av tepee kommer att bli, så att de är även med stativ poler och bildar en kon-baserad form. Se till att du lämnar ett utrymme för hissen pole direkt motsatt där tipin dörren kommer att bli.

6 Knyt alla polerna tillsammans med hjälp av rep hängande från bundna stativ poler. Dra repet utanför ramen och linda repet runt polerna fyra gånger, på samma sätt och placera dig binds samman stativ polerna. Du bör ha tillräckligt rep kvar att ta repet inuti ramen och linda runt en inre stolpe eller andel till marken vid tipi centrum, i händelse av kraftiga vindar.

7 Skjut lyft pole under tepee locket och knyt stången till toppen av locket, mellan röken klaffar. Placera stången i den återstående grenen av den medföljande stolpar, mittemot där tipin dörren kommer att bli.

8 Dra tipi locket runt polerna, från hissen dra, så att ändarna och perforerade flikar möts i fronten. Knippet av bundna poler bör exponeras vid toppen av den tepee.

9 Lappa vänster längre flik över höger flik så att dubbla rader av hål radas upp. Börjar på toppen hål, skjut trä snörning stiften i hålen för att hålla den främre delen av tipin täcker tillsammans. Justera polerna från utsidan och dra ned locket tätt.

10 Placera jordspett genom stavs hålen vid botten av tepee duk och i marken. Justera polerna igen från insidan av tepee för att sträcka och släta tipin kåpan.

11 Sätt i ändarna av två ljusare poler i fickorna på de övre hörnen av rök flikarna längst upp framför tipin. Rikta polerna så att de går från röken klaffar, bakåt längs sidorna till marken bakom tipi. Vid behov kan du använda dessa poler för att justera positionen av rök flikarna så att röken kan fly från tipin när du gör en brand.