Kalligrafi Bokstäver Styles

Kalligrafi Bokstäver Styles


Ordet kalligrafi kommer från grekiska och betyder "vacker" och "skriva." En gammal konst av vackra handstil, kan dess ursprung spåras tillbaka 4000 år till Kina; dock kalligrafi finns över hela världen och några av de mest kända kalligrafi stilar inkluderar japanska, islamisk och Västeuropa. Kalligrafi är en mycket skicklig konstform och används i allt från inbjudan till bokomslag att skriva bokstäver. Det finns många bokstäver stilar att välja mellan men de populära som används idag är från de västeuropeiska kalligrafi teckensnitt.

romersk

Romersk stil calligraphystilsort har tunna och tjocka bokstäver stilar. Romersk stil skript är uppdelad i två olika kategorier, den antika romerska och Capital Roman typsnitt. Antik romersk stil font har versaler mycket större än de små bokstäver. Capital Roman, som titeln antyder, använder alla versaler. Roman kalligrafi teckensnitt använder tydliga och traditionella bokstäver stilar.

gotiska

Gotisk kalligrafi stil har två andra namn; Black och Old English. Denna typ av skrivande presenterade kraftigt under renässansen och stjälkar från så långt tillbaka som medeltiden. Typiskt skrivandet har mycket dekorativa funktioner och använder en smal handstil.

Spencerian

Som ett berömt exempel på teckensnitt använder Coca-Cola Company logo Spencerian Script. En stilistisk populär i Amerika mellan 1850-1925, har det breda utrymmen mellan bokstäver och vanligtvis kallas en graciös bokstäver stil. Spencerian kalligrafi var allmänt ut i populära användningen av 1900 med en mer modern bokstäver stil som utvecklats av NA Palmer.

uncial

Uncial kommer från det franska ordet "oncial" och fick sin början i Europa under medeltiden. Den har en bred stil med lösryckta bokstäver. Senare Uncial utvecklats till ett manus som heter La Ronde som Frankrike används i stor utsträckning fram till mitten av 1940-talet i sin officiella dokumentation.

Kopparplåt

Självständighetsförklaringen använder Copper manus. Den har fått sitt namn från kopparplåtar som att etsa skriptet för reproduktion. En elegant och kursiv handstil, har det blivit en särskilt populär typsnitt för bröllop inbjudningar idag. Vanligen, 18 och 19-talet skriva stilar används Copperplate manus.

Kursiv

Kursiv stil har fått sitt namn från sina italienska ursprung. En populär teckensnitt i modern användning, har det en tydlig bokstäver stil används för att särskilt betona ord och meningar i texten. I kursiv font bokstäverna lutar åt höger. Lucinda kalligrafi kursiv, desto mer kursiv av Italic typsnitt, härmar en dekorativ handstil. Det tillhör kansli kategorin manus av renässansen.