Hur man Hatch Skäggagam ägg

Hur man Hatch Skäggagam ägg

Hur man Hatch Skäggagam ägg

Skäggiga drakar eller beardies som de ibland kallas är en typ av ödla som har vunnit popularitet som små exotiska husdjur. Några erfarna skäggiga drake ägare vilja att föda upp sina drakar så att honorna lägger ägg som kommer att producera friska barn som kan säljas. Äggen måste hanteras med omsorg och förde till kläckning scenen vid specifika temperaturer och på ett visst sätt för att se till att de kläcks ordentligt. Genom att följa dessa särdrag en mindre erfaren pärlstav drake ägare framgångsrikt kan välkomna en ny generation av Beardie spädbarn.

Titta på kvinnliga Skäggagam så att du vet när hon lägger sin koppling. En koppling är en term för en grupp av skäggiga drake ägg. Honan gräva i sängkläder eller sand för att lägga ägg. En skäggig drake kommer att lägga upp till 50 ägg och vanligtvis inte mindre än tio.

Ta äggen från tanken mycket noggrant. Inte vända dem från sitt ursprungliga läge eller upp och ner. Placera dem i en plastbehållare som innehåller vermikulit som har blandats med vatten. Förhållandet är fyra delar vatten och en del Vermikulit. Vermikulit är en blandning av mineraler som expanderar vid upphettning. Du hittar den på djuraffärer eller butiker som säljer reptiler som husdjur. Äggen måste placeras försiktigt två tredjedelar djupt in blandningen vermikulit vatten. Var noga med att stansa lufthål i toppen av behållaren innan äggen inuti.

Flytta behållaren med äggen i styrofoam inkubator som har en temperatur av 28,9 ° C Place inkubatorn i ett något kallare rum än temperaturen i inkubatorn. Detta är viktigt så att inkubatortemperaturen kommer att stanna stadigt. Ett varmare rum kan höja temperaturen och förstöra äggen. Använd en termometer för att övervaka värmenivån regelbundet under inkubation.

Vänta äggen att kläckas. Detta händer i cirka två månader. Om en dag innan de faktiskt kläcks, kommer äggen börjar kollapsa på sig.

Lämna barnet skäggiga drakar i inkubatorn under 24 till 36 timmar efter kläckningen. De kan sedan flyttas in i ett akvarium hem. De nya barn kommer att behöva äta ungefär tre dagar efter födseln.

Saker du behöver

Bearded dragon ägg styrofoam inkubator Plastbehållare med hål skära i locket Termometer vermikulit