Hur man skapar en SRT-fil

Hur man skapar en SRT-fil


SRT filer, även känd som SubRip format, är olika typer av filer som innehåller undertext fraser för filmer. SRT filer stöds av en rad mediaspelare. Du behöver inte köpa eller ladda ner någon programvara från tredje part för att skapa en SRT-fil, eftersom en textredigerare som "Anteckningar" är allt som du behöver.

Instruktioner

1 Öppna Anteckningar genom att klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör" och "Anteckningar".

2. Dela varje undertext fras i numrerade sektioner när du skapar en SRT-fil. Skriv "1" (utan citattecken) och tryck på "Enter" för att börja skapa den första undertext fras.

3 Ange tidsperioden för att visa undertext frasen när du spelar filmen. Till exempel, om du vill att första undertext fras som ska visas från den andra minuten till den tredje minuten av filmen, typ "0:02:00 -> 0:03:00" (utan citattecken) och tryck på "Enter. "

4 Skriv undertext fras och tryck på "Enter" för att avsluta skapa den första undertext fras.

5 typ "2" (utan citattecken) för det andra undertext fras och följ steg 3 och 4 för att skapa den andra undertext fras. Gör samma sak för de andra under fraser som du vill skapa, men se till att du separera under fraser i numrerade sektioner.

6 Spara filen i SRT-format efter att du har skapat den. För att göra detta, klicka på "Start" och klicka sedan på "Spara". Välj "All Files" i "Spara som" i rullgardinsmenyn. Därefter skriver ett namn i "Filnamn" -fältet och typ ".srt" (utan citattecken) efter det. Klicka på "Spara".