Hur du gör din robot följa en linje i MINDSTORMS NXT

Hur du gör din robot följa en linje i MINDSTORMS NXT


LEGO Mindstorms NXT kit kan du bygga och programmera ett brett utbud av robotar, även om du inte har någon erfarenhet tidigare programmering. Ett bra projekt för nybörjare skulle vara att ta ett tvåhjuligt robot och ställa upp för att följa en linje på papperet.

Instruktioner

1 Montera ljussensorn (eller färgsensor om du har version 2.0 kit) till din robot så att den pekar på marken. Placera sensorn precis framför och mellan hjulen, så nära marken som möjligt. Anslut sensorn i NXT-enheten.

2 Rita en linje på papper för din robot att följa. Linjen bör vara ca 1/2 tum bred och har inga skarpa svängar. Radien för varje varv bör vara större än halva bredden av din robot.

3 Slå på NXT-enheten och välj Visa menyn. Välj det reflekterade ljuset ikonen och välj den port som ljussensorn är ansluten. Håll sensorn över papperet och notera avläsningen på NXT-enheten skärmen. Flytta sensorn över linjen du ritade i steg 2 och notera den nya behandlingen.

4 Skapa program för din robot. Programmera din robot att köra det vänstra hjulet framåt när givaren är över linjen och det högra hjulet framåt när givaren är över blankt papper. Ladda ner programmet till din NXT-enheten.

5 Placera roboten på papperet med sensorn precis till höger om linjen. Slå på NXT-enheten, välja det program du har skapat i steg 4, och köra det.