Hur konvertera 8mm band till dvd

Hur konvertera 8mm band till dvd


Innan handhållna rakt mot DVD-inspelare och kameratelefoner, folk fångade sina barndomsminnen med en rulle-till-rulle analog inspelning system som kallas 8mm. 8mm kamerafilm var inte det mest bekväma av videofilmning format och kan lätt förstöras med tiden genom naturligt åldrande eller exponering för direkt solljus. Det finns olika sätt, dock att bevara dessa minnen genom att överföra 8mm till DVD.

Instruktioner

1 Leta efter en Hi-8 eller Digital8 spelare / inspelare som har ljud- och videoutgångsfunktioner. Hi-8 är en modernare version av 8mm kamera med bättre kvalitet videoband, medan Digital8 band har smalare film och kan spela in mer bilder innan du kör ut ur bandet. Den ljudutgång är normalt röd, vit, eller båda; videokontakten är gul. RCA-kontakter kan ha dessa motsvarande färgband på svarta anslutningar. Om du har en FireWire-anslutning, är processen mycket enklare eftersom FireWire-anslutningar är speciellt utformad för att överföra ljud och video till en dator.

2 Kontrollera din dator har videoredigeringsprogram på det som kan fånga hjälpkällor förutom en DVD konverteringsprogram. System som Windows Vista kommer med enkla videoredigeringsprogram som Windows Moviemaker som kan ta emot extra ljud och video. Program specialiserade på DVD konvertering kan ibland hantera både avskiljning och omvandlingsprocessen. Om datorn inte har en FireWire eller audio / video-ingångar, kan du behöva köpa speciell maskinvara till datorn med dessa anslutningar på dem. Se din lokala datorbutik specialist och be honom om TV-anslutning hårdvara.

3 Ställ in inspelningsprocessen för att fånga genom att först slå på programmet. Se till att programvaran är inställd för att spela in. Kommandona att göra detta för programvara kan variera från program till program, men kommandot nämner typiskt fånga eller importera video. I Windows Moviemaker, till exempel, är & # 8220 kommandot, import från en digital videokamera & # 8221. Föra fram kommando så att den är klar för användning. Slå på kameran och ställa upp till & # 8220; spela & # 8221; placera. För avancerade kameror kan det finnas kommandon som automatiskt förbereder bandet för utgång fånga.

4 Anslut kameran till datorn via audio-videokablar eller FireWire sladd och tryck på "spela" -kommandot sedan. Tryck sedan på & # 8220; fånga & # 8221; kommando på din programvara. Avskiljningsprocessen är realtid, så om du har en timme & # 8217; s till ett värde av bandet, kommer det att ta en timme att fånga. Spara filen som en MPEG-2-fil; detta gör det mycket lättare att konvertera 8mm till DVD. Spara den på skrivbordet så att filen kan enkelt hämtas senare. När det & # 8217; s sparas, kan du skarva i bilder, lägga till effekter, eller redigera filen innan du ställer upp för slutlig bränna. Mata in en tom DVD och följ & # 8220; DVD & # 8221; bränna instruktionerna på visst program. & # 8220; DVD Santa & # 8221; är ett starkt rekommenderat, lätt att använda konvertering program. År 2008, kostar det runt £ 19.