Nötkreatur Sängkläder Ersättare

Nötkreatur Sängkläder Ersättare


Mjölkkor, feedlot boskap och visa boskap förvaras i lador bringar ungefär hälften av sin tid liggande. Enligt Juanita Kopp, foder och nötkött specialist på Alberta jordbruk och livsmedel, boskap kräver nio procent mindre energi för att ligga ner än att stå. Nötkreatur hålls på bekväma sängar visar ökad komfort som resulterar i bättre mjölkproduktion, positiv viktökning och förbättrad hälsa. I allmänhet bör sängkläder nötkreatur material vara bekväm att lägga på, icke-slipande, icke-hal, högabsorberande av vatten och urin, och visar låga nivåer av miljö bakteriell.

Sugrör

Enligt nötkreaturnätverk, är halm ett utmärkt strö när det gäller komfort nivå. En ganska billigt material, är det lätt att hantera i ett stall eller lös gård situation. Du måste dock mocka halm ofta. En mängd olika maskiner hjälpmedel i hack, spridning och dölja av halm. Halm visar lämpliga isolerande egenskaper för nötkreatur i kalla klimat.

Sand

Sand kräver mindre utlastning än halm eller trä eftersom urin avlopp ner till basskiktet, som ofta består av kalk. Det ger också en god grund material för djur, med ökat grepp och färre klo problem. Men har sand många nackdelar. Det kan vara tunga och absorberar inte vätskor. Såvida försiktigt bort från juvret området innan maskinmjölkning, kan nötning uppträda på båda juvren och inom mjölkningsutrustningen. Sand fryser lätt när det är vått, vilket ger en hård, kall yta. Sand kan endast användas i vissa flytsystem och ofta kräver inköp av en sandspridare.

Flis, spån eller sågspån

Flis, spån och sågspån används ofta till sängs visa nötkreatur och mjölkkor. Trämaterial är milt för huden, juver och hasorna. Materialet begränsar bakterietillväxt. Sågspån är mycket fin och ofta föreslås för användning på toppen av gummimattor. Det kan dock också vara ganska dammiga och lätt kompakter. Kommersiell sågspån Sängkläder inkluderar ofta ett desinfektionsmedel som hjälper till att kontrollera bakterietillväxt.

Gummimatta Systems

Många matta system som finns för sängkläder mjölkkor kan orsaka skrubbsår och smärtsamma has skador, särskilt när de används i kombination med sågspån eller lime. Mats kan också vara hala eller flytta på sin plats. I allmänhet, desto dyrare mattan systemet, desto bättre är det.

Papper

Papper sängkläder brukar finnas i form av strimlad tidningspapper eller annat papper. Det kan också vara korta pappersfibrer, en biprodukt av massaprocessen. Kort pappersfiber torkas och blandas med kalk, lera eller annat organiskt material. En studie av Marcinkowski och Adams vid University of Maine visar att både papper och pappersfiberblandningar uppvisar höga pH-nivåer, vilket resulterar i en minskning av bakterier. Ohio jordbruksforskning och Development Center Dairy slutsatsen att återvunnet hackad tidningspapper ger en kostnadseffektiv strö lakterande mjölkkor. Däremot kan material för papperstillverkning och papper packa ner och frysa i kalla klimat och det blåser runt lätt i blåsiga områden.

Avfall municiple Solid Kompost

Municiple fast avfall (MSW) representerar en trend i sängkläder boskap material börjar i slutet av 1990. Resultatet av kompostering av papper, matrester och trädgårdsavfall, minskar MSW mängden organiskt material i deponier. Över hälften av kommunalt avfall är organiskt avfall. MSW är fördelaktigt för en situation feedlot boskap, särskilt årsgamla feedlot boskap som är i korta matningstider. University of Minnesota forskning tyder på att MSW är ett billigare alternativ till andra feedlot strömaterial, inklusive majs stjälkar och skörderester.

Gröda Biprodukter

Crop biprodukter omfattar majs Stover (eller stjälkar), sojabönor rester och vetehalm. En studie utförd av University of North Dakota forskare visar att boskap bedded på vetehalm visar en signifikant viktökning över de med inga sängkläder. Nötkreatur äter ofta majsstjälkar, sänka deras foderintag. Iowa State University Extension specialister rekommenderar att cornstalks flyttas till sängkläder området efter utfodring boskapen, vilket minskar risken för boskapen äter stjälkarna och stover. Trots ätandet av Stover, boskap på stover fortfarande uppvisar högre viktökningar som Feedlot nötkreatur på inga sängkläder. Efter skörd biprodukter inte längre användbara som sängkläder, kan de användas som komposteringsmaterial.