Hur man gör en påfågel svans kostym

Hur man gör en påfågel svans kostym


En påfågel kostym kan variera från en enkel klänning till ett utstuderat dräkt dekorerad med fjädrar, en falsk näbb och anpassade tofflor som simulerar en påfågel tretåig fötter. Oavsett om du väljer en enkel eller komplex dräkt, färgglada stjärtfjädrar är en viktig komponent för att göra din kostym att känna igen. När påfågel svansen är klar kan du koppla ihop den med någon typ av kläder - även gångkläder - och har fortfarande en imponerande kostym att visa upp.

Instruktioner

1 Köp en plast fällbara fläkt för att tjäna som bas för din påfågel svans. Undvik att använda trä och papper fällbara fans eftersom de inte är så robust och kan falla sönder när du bär kostym.

2 Öppna fläkten och placera den på en arbetsyta som omfattas av tidningen.

3 Rita en vertikal linje av varmt lim på fläkten med en limpistol. Använd plaststöden i fläkten som en guide vid tillämpningen av lim.

4 Tryck en påfågelfjäder i den varma limmet omedelbart så att botten av fjädern är precis ovanför den nedre mitten av fläkten. Den övre delen av påfågelfjäder kommer att sträcka sig långt över toppen av fläkten.

5 Fortsätt att limma påfågelfjädrar till fläkten tills du är nöjd med utseendet och fyllighet av din påfågel svans. Låt den varma limmet torka över natten.

6 Trä en bit av 6-gauge hantverk tråd runt en av de yttre armarna i plastfläkten. Var inte rädd för att driva tråd genom väven av fläkten om det behövs.

7 Placera påfågel svansen på toppen av ett band med den högra sidan av svansen uppåt. Linda båda ändarna av farkosten tråd runt bandet och tvinna ihop ändarna med en tång för att säkra påfågel svansen på bältet.

8 Upprepa de två sista stegen med det motsatta yttre arm plastfläkten. Påfågeln svans kan fästas till någon kostym genom att bära bandet.