Hur man gör soltorkade tomater i ugnen - enkelt recept

Hur man gör soltorkade tomater i ugnen - enkelt recept


Soltorkade tomater lägga till en elegant touch till soppor, sallader, smörgåsar, pasta, pizza och äggrätter. Om du har tomater som är på väg att gå dåligt eller om du har tagit hem en stor väska full med tomater från bondens marknad och är osäker på hur man använder dem alla, göra dem till soltorkade tomater är ett bra sätt att utöka sin hållbarhetstid. Har soltorkade tomater gör en bekväm tillägg till varje måltid. Matlagning soltorkade tomater i ugnen innebär att de kommer att vara redo på ett sätt timmar snarare än dagar.

Instruktioner

1 Flytta din ugn rack i det lägsta läget och Värm ugnen till 93,3 grader Celsius.

2 Skär tomaterna i halvor på längden. Ta bort alla frön så gott du kan och ta bort tomat likvida massa.

3 Placera tomater i skålen. Lägg 1/4 dl olivolja, vitlök, oregano, salt och peppar och blanda väl. Du kan behöva arbeta i omgångar om din skål är inte tillräckligt stor för att passa alla tomater.

4 Spraya bakplåten med matlagning spray eller en bit av olivolja, om du föredrar. Ordna tomater på bakplåten, skära nedåt.

5 Koka i tre timmar på den nedre korgen. Överföra tomaterna i burken eller behållaren. Om du inte planerar att betjäna dem direkt och vill spara dem för ett par dagar, täcker tomaterna med olivolja och kyla.