Exempel på primära lagringsenheter

Exempel på primära lagringsenheter


En primär lagringsanordning är en komponent i datorn som lagrar information under en kort tidsperiod. En primär lagringsenhet ska inte förväxlas med en "primär lagringsenhet", vilket skulle vara en hårddisk som håller operativsystemet i datorn, som "Lokal disk (C :)."

ram

RAM, eller direktåtkomstminne, lagrar information som håller på att bearbetas och avlastar det vid en mycket snabb hastighet till moderkortet i datorn så att den kan sändas till nordbryggan, och sedan för användning till GUI (grafiskt användargränssnitt), som tillåter användaren att få tillgång till information med mus, tangentbord, bildskärm, etc.

processor Cache

Processorn, också känd som CPU (central processing unit), bearbetar information på din dator. För att kunna göra detta, måste det någonstans att lagra minnet, vilket i detta fall är den "fickminnet." Cacheminnet överför data med blixtsnabba hastigheter så att den kan behandlas av kärnorna i processorn. Cacheminnet har en mycket mindre utrymme än RAM, dock. Till exempel kommer en processor har vanligtvis runt 12 MB cache-minne, medan RAM kan ha upp till 4 GB per pinne. Men gör cacheminnet för att i ren hastighet. Till exempel, kommer RAM har en hastighet av 800 MHz, medan fickminnet kan arbeta vid 2,4 GHz.

processorregister

De processorregister är den minsta av alla primära lagringsenheter. Vanligtvis de håller runt 32 till 64 bitar, vilket är bra nog för mycket enkla processer såsom matematiska beräkningar. Men processorregister är de snabbaste primära lagringsenheter också. De används främst av processorn för att hantera beräkningar som används för att genomföra sina program. De större processer som involverar mjukvara och operativsystemfiler hanteras av cacheminnet.