Vilka typer av blommorna sorkar hat?

Vilka typer av blommorna sorkar hat?


Sorkar är smågnagare som orsakar allvarliga problem i trädgården. De livnär sig på rötter, blad och frön. Även sorkar äter bara om någon typ av anläggning, ett fåtal utvalda stöta bort sorkar. Dessa resistenta växter inkluderar ett antal blommande växter, både från de årliga och perenna familjer. Om sorkar är ett problem, överväga att välja växter som är ointressant för skadedjur.

om Voles

Sorkar, även kallade fält eller äng möss, är vanliga i stora delar av USA. Det finns mer än 20 arter. De flesta är grå eller brun och nå mellan 4 och 8 inches i längd. De äter mestadels rötter och andra växtdelar, men även insekter, döda djur, frukt och nötter. Liksom mol är sorkar grävande varelser som orsakar allvarliga skador innan ett problem blir uppenbart. Förhindra angrepp innefattar avlägsnande ogräs och undvika täta markbeläggning som ger sorkar ett gömställe. När en sork befolkning är etablerad, gift beten och råttfällor finns alternativ. Trädgårdsmästare bör använda giftfällor endast som en sista utväg, eftersom de kan vara giftiga för människor och husdjur.

annu

En ettårig växt avslutar sin livscykel ett år. De behöver bytas varje år och är lämpliga för trädgårdsmästare som vill ha en lättskött trädgård med en ständigt nytt utseende. Flera årliga blommor är ointressant för sorkar, inklusive italienska arum (Arum italicum). Den italienska arum trivs hela södra USA, inklusive USA: s Department of Agriculture anläggningen Hardiness zoner 5 till 9. Det når mellan 12 och 18 inches vid förfall. Det används ofta för trädgård gränser och är resistent mot sork skador. Ytterligare alternativ inkluderar hösten krokus (Colchicum) och de sibiriska iris (strandiris).

perenner

Perenner är långlivade växter som dör bort vid kall väderlek och rebloom under våren och sommaren. Dessa anläggningar är idealiska för trädgårdsmästare som vill tillbringa tid att odla och forma en trädgård. Goldenrods (Solidago odora) är perenna blommande växter som producerar fet gröna blad och ljusa gula eller guld blommor. Odlare ska hantera denna anläggning noggrant, eftersom det kan orsaka hudirritation. Bee balsam (röd temynta), en anläggning som producerar blommor i olika nyanser av rosa, lila, rött och vitt, är ett annat alternativ. Dessutom är kronan kejserliga (Fritilleria imperialis) en extremt kall härdig, sork resistent växt som kan nå 4 fötter i höjd.

Andra alternativ

Den avsedda planteringszonen är den största faktorn som avgör vilken sorkresistenta blommande växter kommer att lyckas. Lavendel är en mycket doftande växt. Den producerar lila blommor och silvergröna blad. Det lockar bin, fjärilar och andra nyttiga insekter och motstår skador från sorkar. Mint är estetiskt tilltalande och mycket funktionell. Inte bara motstå sorkskador, men när planterade runt grunden för ett hem, kommer att hindra möss populationer både i och utomhus. Tagetes är sork resistenta och producerar blommor med som är orange eller gul som kan accentueras med rött. Anläggningen är bra på att stöta bort sorkar och andra gnagare, eftersom det ger en obehaglig lukt.