Svampdödande produkter för sängkläder

Svampdödande produkter för sängkläder


De flesta människor tycker inte om att tänka på svampar som växer i sina egna sängar, men enligt Aspergillus.org, kudden du vila huvudet på kan innehålla en avsevärd belastning på många olika typer av svampar. Svampar är kopplade till många hälsofrågor, såsom ringorm, fotsvamp och andningsproblem. Exponering för svampar är särskilt farligt för personer med nedsatt immunförsvar och de med astma eller allergier.

bambu örngott

Enligt en studie av forskare Wang och Ng, bambu innehåller ett svampdödande protein som kallas Dendrocin. Detta protein gör bambu tyg ett naturligt sätt att avvärja-off svampar från din örngott. Bambu örngott finns i olika stilar och färger, så att du kan samordna med resten av sängkläder och vila lätt på en svamp fritt tyg. Du kan hitta bambu örngott på onlinebutiker som Comfort Channel, Green Earth bambu och Sleep Bamboo. Annars kan du kunna hitta dem på din lokala varuhus.

Tea Tree Oil

Tea tree olja är en naturlig baktericid och fungicid, vilket betyder att det är effektivt på att döda både bakterier och svampar. Skapa din egen svampdödande spray genom att tillsätta några droppar av denna olja till en sprayflaska fylld med vatten. Spray din sängkläder för att döda svampar och bakterier. Tea tree olja har en mycket potent lukt, så det bör användas sparsamt. Ett annat sätt att döda svampar är att använda några droppar tea tree olja i tvättmaskinen vid rengöring dina sängkläder med ljummet vatten. Du kan köpa olja tea tree på din lokala hälsokostmarknaden eller online på Tea Tree Place, Amazon eller Tea Tree Wonders.

MesoSilver Antifungal Spray

Den aktiva ingrediensen i denna antifungal produkt är silver, som tros för att döda bakterier och svamp på kontakt. MesoSilver innehåller verkliga silverpartiklar som är tänkta att utrota bakterier utan att orsaka skador på människor. Denna spray rekommenderas för användning på kudden, där svampar har varit kända för att frodas. Från och med november 2010 kan MesoSilver Antifungal Spray köpas för £ 14,50 per 157ml flaska.