Hur mycket kommer en gård Top jordtäcke?

Hur mycket kommer en gård Top jordtäcke?


Många trädgårdsmästare beställer matjord för upphöjda bäddar för att ersätta dålig jord eller jord förlorade under konstruktion. Plantskolor bär säckar matjord, oftast i kubikfot eller kannor. Landskaps företag erbjuder matjord i bulk till ett bättre pris. Några beräkningar bestämma hur mycket du behöver.

allmänna rekommendationer

För stora områden, köper matjord i bulk genom ett landskapsarkitektur företag. Bulk matjord typiskt säljs av kubiska varvet, och en kubisk gården omfattar cirka 100 kvadratfot område till ett djup av 3 inches.

beräkningar

Mät bredden och längden på trädgård säng och multiplicera de två nummer för att få kvadratfot, eller område. Att fastställa omfattningen, bestämmer hur djupt du vill matjorden. De flesta trädgårdsmästare behöver tre till sex inches av matjord. Dividera antalet inches du behöver med 12 och sedan multiplicera detta resultat av kvadratfot din trädgård. Detta ger dig antalet kubikmeter matjord som behövs för att täcka 100 kvadratfot med 6 inches av matjord. Att konvertera kubikfot till kubikmeter, dividera resultatet med 27, vilket är det antal kubikfot i en kubikyard.

fler Beräkningar

För att täcka upp till 100 kvadratfot trädgård med 2 inches av jord, måste du 0,62 kubikmeter. För 4 inches, köpa 1,23 kubikmeter. För att täcka 250 kvadratfot trädgård med 2 inches av matjord, köpa 1,54 kubikmeter matjord. För att täcka området med 4 inches, köpa 3,09 kubikmeter.

överväganden

Inte alla topsoils är lika. Vissa topsoils är lera, medan andra innehåller för mycket sand. Inspektera jorden innan du köper. Leta efter hög kvalitet matjord med en rik, jordig doft, lös konsistens och mörk färg.