Hur man färga en kashmirtröja med Rit

Hur man färga en kashmirtröja med Rit


Helt enkelt namnet "cashmere" bär med är en air av lyx och delicateness. I åratal har det fått människor att bara torka rengöra sina kashmir och undvika alla typer av praktisk vård i hemmet. Det är sant, kashmir är mjuk och smidig, men det är förvånansvärt robust när det gäller tvätt. Även om din säger "endast kemtvätt" är chansen att det kommer att bli bra i en tvättmaskin och handtvätt. Du måste bara vara försiktig med det och sedan torka ordentligt. Om du vill färga tröja med hjälp av hem-färgning trogen Rit, använd följande metod.

Instruktioner

handen döende

En Väg din tröja eftersom det avgör hur mycket färg och vatten du bör använda. Cirka 450 gram (ett pund) av kläder kommer att kräva en 32 gram (ett ounce) paket Rit pulver, eller en halv flaska flytande färg, och 14 liter (tre gallon) varmt vatten.

2 Få en hink stor nog att rymma den mängd vatten du behöver plus din tröja. Sätta färgämnet i en liten mängd varmt vatten och tillsätt sedan detta, plus resten av varmt vatten till hinken. (Även om du kan få råd att använda varmt vatten, finns det en risk kashmir kan krympa. Även varmt vatten inte kommer att färga så starkt som hett vatten, kan du alltid gå tillbaka och färga igen om du skulle behöva.)

3 Blötlägg din tröja i rent varmt vatten och sedan placera den i hinken med färgämnet. Rör din tröja i hinken med en pinne för mellan 10 minuter och en halv timme.

4 Skölj tröja tills vattnet är klart. Börja med varmt vatten och använda gradvis kallare och kallare vatten för varje sköljning. Då hand eller maskin tvätta tröjan på en delikat cykel, med hjälp av endast icke-biologiska tvättmedel. Medan tröjan i är tvätten bör du rengöra din hink med blekmedel för att förhindra missfärgning.

5 Lägg din kashmirtröja platt för att torka. Du bör alltid torr kashmir på detta sätt för att förhindra stretching.