Hur Design gitarrhögtalarlådor

Hur Design gitarrhögtalarlådor


I många fall kan göra din egen högtalarlåda spara pengar. Inte bara det, men du kan använda högtalarna som du vill eller mixa och matcha märken och effekter för dina behov. Med lite erfarenhet av snickeri, kan du göra dina egna högtalarlåda i vilken konfiguration som passar dina behov för levande bruk eller inspelning. När du är klar, kan du måla det som du vill uttrycka din konstnärliga natur och individualitet.

Instruktioner

1 Rita utformningen av skåpet du vill göra. Många större skåp är i en kvadrat, med en konfiguration av fyra 12-tums högtalare med de bästa talarna pekade svagt uppåt så att du kan höra dem medan på scenen. Andra konfigurationer inkluderar två 12-tums högtalare, två 10-tums högtalare eller en enda 12-tums högtalare.

2 Gör högtalarlådan genom att skära de främre och bakre delar, som i de flesta fall kommer att vara av samma storlek. Rout hål för högtalarna. I fallet med en 4-by-12-tums högtalare rakt skåp, kommer du vill klippa två träbitar, 26 inches med 26 inches för både fram- och baksidan. Skär fyra hål ekvidistanta 12-tums diameter för högtalarna. Dessutom Fräs ut ett område i bakstycket som kommer att rymma en högtalare.

3 Bilda en låda med 12-tums med 26-tums bitar för att göra toppen, botten och sidor av högtalarlådan. Limma ihop dem vid en 90-graders vinkel och efter att de har torkat, spika dem tillsammans för ökad styrka. Detta säkerställer att den främre och bakstycket kan spikas och limmas utan glapp.

4 Spika tillbaka till ruta du just gjorde. Eftersom virket är 3/4-tums tjock, måste du linje bakstycket upp och spik längs kanten högst 1/2-tums bort från denna kant så att spikarna är ordentligt i skogen.

5 Anslut högtalarkabeln till högtalarna. Detta görs antingen genom att löda kablar till högtalarterminalerna eller använda oavsett anslutningsdon (t.ex. skruvar eller inlägg med låsmuttrar) är på högtalarna. Skruva högtalarna i framstycket med träskruvar. Tejp alla av trådarna tillsammans så att de kan dras genom hålet i ryggen och fäst vid högtalarjack. Låt högtalarkablarna tillräckligt länge så att du enkelt kan arbeta med dem efter att du har fäst framstycket till högtalarlådan.

6 Nail framstycket på som du gjorde på baksidan. Det är viktigt att trä ställer upp, men om den är avstängd bara något, använd en planslip för att avlägsna överskottsmaterial på kanterna av både fram- och bakstyckena för ett professionellt utseende.

7 Dra kablarna som är tejpade tillsammans genom hörlursuttag hålet och ansluta dem till högtalaruttaget. Skruva domkraften på plats med träskruvar.