Hur man färga en chiffongklänning

Hur man färga en chiffongklänning


Chiffong är en lätt, luftigt material vanligen tillverkade av polyester eller silke. Även polyester chiffong inte kan färgas tar sidenchiffong färga vackert. Du kan använda allrengöringsmedel apotek färgämne med sidenchiffong, men för bästa resultat och ljus färg utan Avtrubbning glans av silke, sura färgämnen är idealiska. Grundläggande vit vinäger fungerar som ett fixativ för sura färgämnen, så att du kan färga sidenchiffongklänning med ett minimum av giftiga ingredienser.

Instruktioner

1 Fyll en diskho eller hink med tillräckligt outspätt vit vinäger för att täcka klänning. Blöt klänning med vatten, pressa överflödigt vatten ut och dra klänningen i outspädd ättika i 30 minuter.

2 Ställ tvättmaskinen i den känsliga cykeln med en varm tvätt och kall sköljning. Fyll maskinen med bara tillräckligt varmt vatten för att täcka klänning. Häll i en kopp vit vinäger.

3 Lägg till 7 till 8 gram färgämne till tvättvattnet för att uppnå en medel skugga på ljus tyg. De flesta pulver sura färgämnen säljs i 15-grams burkar, så använd ungefär en halv burk. Använd mer färgämne för mörkare färger, mindre för pastell. Låt maskinen agitera för en minut för att fullständigt blanda färgämnet.

4 Tillsätt vinäger-indränkt klänning, fortfarande är våt, till maskinen. Låt maskinen gå igenom hela cykeln.

5 Ta bort klänning från maskinen. Färgen kommer att vara något mörkare när tyget är våt än när det är torrt. Om du är nöjd med skuggan, tvätta klänning i den känsliga cykeln med ull tvätt och häng den att torka. Om du vill ha mörkare resultat, eller om färgen är ojämn, upprepa processen tills du uppnår önskad färg.