Hur man läser nätadaptrar

Hur man läser nätadaptrar


Alla nätadaptrar är märkta med deras spänning och polaritet betyg. Denna information är viktig eftersom det tillåter dig att se till att du använder rätt nätadapter för en elektronisk anordning. Spänningen och polaritet produktionen av nätadaptern måste matcha spänningen och polariteten ingången på enheten. Om en nätadapter försvinner eller skadas, att veta hur man läser nätadaptrar gör att du kan plocka ut en lämplig ersättare.

Instruktioner

1 Hitta ineffekt på nätadaptern genom att titta på nätadaptern för ordet "Input", följt av bokstäverna "AC" och ett antal följt av en V. Detta visar hur många volt adaptern drar från strömkällan .

2. Bestäm om du behöver en spänningsadapter. Standard nätadapter ingång i USA är 100 till 120 volt. Om inspänningen anges är högre, behöver du en spänningsadapter att använda nätadaptern i USA. Om inspänningen är inom 100-120 volt intervallet, behöver du en spänningsadapter att använda nätadaptern i andra länder där standard in är 200 till 400 volt.

3 Titta på utspänningen från AC-adapter. Nedanför ingång, leta efter ordet "Output". Detta talar om hur många volt nätadaptern överför till enheten. Till exempel "Output: 12V."

4 Kontrollera ampereutgång. Till höger om spänningsutsignalen kommer att vara ett annat nummer, följt av antingen "A" eller "mA". Till exempel, "4.62A." A står för ampere och ma står för milliampere. Det finns 1000 mA i en förstärkare.

5 Leta efter polaritet nätadaptern. Polaritet identifieras med en ikon med 3 cirklar förbinds med en rät linje. Den vänstra och högra cirklar har antingen en plus- eller minussidan i dem. Den mellersta cirkeln kommer att vara öppen inför antingen vänster eller höger. Om mitten cirkeln öppnas mot plustecknet, är polariteten positiv. Om den öppnas mot ett minustecken, är polariteten negativ.

6 Kontrollera enheten för att se om nätadaptern är en match. Utspänningen och polaritet mycket matchar ingångs betyg av anordningen.