Hur man lägger Folie på Burns

Hur man lägger Folie på Burns


Brännskador orsakas av brand, kemikalier, elektricitet och friktion och varierar i svårighetsgrad. Första gradens brännskador är de minst allvarliga, orsakar rodnad och läka relativt snabbt. Fjärde gradens brännskador är de mest allvarliga, bränna ner till nivån för den muskler och ben. Andra och tredje gradens brännskador faller mellan dessa ytterligheter. Första hjälpen måste omedelbart administreras efter en brännskada inträffar. Husgeråd som aluminiumfolie kan användas vid behandling av brännskador.

Instruktioner

1 Placera brända området under kallt rinnande vatten i flera minuter.

2 Pat området torrt med en ren handduk om huden inte är bruten. Om huden är öppen, försiktigt klappa med steril gasbinda för att absorbera vattnet. Sedan täcka området med en torr steril bit gasväv.

3 Placera en bit aluminiumfolie över huden eller gasväv. Håll på plats för att absorbera värme tills smärtan avtar. Säkra gasväv över såret med papperstejp. Om huden är skadad, applicera ett tunt lager av antibiotika salva till bränna innan du använder gasväv för att förhindra att det fastnar i såret.