Hur man skriver en kort uppsats beskriva din bakgrund

Hur man skriver en kort uppsats beskriva din bakgrund


Att skriva om sig själv är inte så lätt som folk tror. Tanke, planering och skrivförmåga är förutsättningar för att skriva en kort uppsats. Att beskriva din bakgrund, måste du kunna välja viktiga delar i ditt liv. Att lägga ut dem klart och ännu inte problem högtravande eller arrogant är viktiga faktorer. Här är några tips för att presentera dig själv som en distinkt personlighet genom dina prestationer.

Instruktioner

1 Brain genom att göra en lista över dina intressen, prestationer och mål. Inkludera utlandsresor, sysselsättning, forskningsprojekt och ovanliga aktiviteter. Överväga svåra situationer som du kan ha haft och hur du klarat med dem. Svårigheter du stött på, familjeproblem eller besvikelser också bör inkluderas.

2 Din uppsats introduktion bör har en uppseendeväckande enhet. En häpnadsväckande uttalande kommer lämplig offert eller anekdot fånga läsarens uppmärksamhet. Med väckt intresse, kommer läsaren att vilja läsa mer om din bakgrund. Korta, informativa och intressanta meningar är lämpliga. "Hur jag gick dykning och lärde sig att fånga hummer i Great Barrier Reef" (från en av mina elevers essäer om hans bakgrund) är ett exempel på vad som kan användas på ett effektivt sätt. Skriv dessa idéer i skissform och logisk sekvens.

3 Skriva kropp uppsatsen kräver konkretisera dina idéer. Följ din disposition för att utveckla dina tankar. Använd selektiv detalj och hålla sig till de viktigaste punkterna för att hålla din uppsats kort. Din stora prestationer såsom hobbies, upplevelser, gillar och ogillar, andra språk som talas, kulturarv eller samhällstjänst är intressanta diskussionspunkter. Dessa skiljer dig från andra. Utveckla dina tankar klart genom att använda lämpligt språk och levande bilder. Hänför sig till införandet.

4 Avsluta din uppsats med en kort sammanfattning av de viktigaste punkterna. Var noga med att avsluta med ett kraftfullt uttalande, till exempel: "Även med min bakgrund, jag inser att jag kan inte förändra världen, men jag hoppas kunna göra en skillnad" (tagen från en av mina elevers essäer).

5 Andra överväganden: Använd övergångar från en punkt till nästa. Var ärlig och självsäker. Korthet krävs, så inte ströva. kolla noga stavning, interpunktion, grammatik och meningsbyggnad. Ändra din uppsats. Låt någon annan läsa det, för att få en objektiv uppfattning om huruvida du beskrev adekvat din bakgrund.