Hur man byter Dodge Dakota Shocks

Hur man byter Dodge Dakota Shocks


Dess stötdämpare hålla Dodge Dakota lastbil rida smidigt. Om du känner dig alltför näven under körning, sannolikt måste du ändra chocker, och det är en bra idé att ändra dem på båda hjulen i samma ände. De stötdämpare som används på framhjulen är något större än de på bakhjulen. Den exakta metod för att ändra de främre och bakre stötdämpare kan också variera.

Instruktioner

1 Lyft antingen den främre eller bakre änden av lastbilen - den änden du ändrar stötarna på - och ta bort hjulen på detta ändamål.

2 Stöd kontrollgruppen vid den yttre änden - om du tar bort de främre chocker - genom att höja en domkraft under den. Använd domkraft under axelröret för att stödja bakaxeln för en bakre chock; stödja axeln vikt utan att höja axeln.

3 Demontera skruvarna som förbinder chock övre ände med en skiftnyckel, sedan de nedre fästen. På en främre chock, koppla bort krängningshämmare länk från den nedre styrarmen genom att ta bort dess mutter innan du tar bort chock är lägre fästelement.

4 Ta bort stötdämparen från fordonet. Med tanke på dess storlek, kan du behöva en assistent för att ta bort en främre stötdämparen.

1 Förläng ersättnings stötdämparen (stötdämpare endast) så långt det går och installera nya gummibussningarna i chock ögon om det inte redan har dem installerade.

2 Montera den nya stötdämparen på plats och tillämpa fästelement. Dra åt skruvarna för en bakre stötdämpare till 75 foot-pounds.

3 Anslut hjulen och sänk lastbilen när du har ändrat chocker på båda hjulen. Dra åt monteringsfästena för fram chocker, dra åt övre muttrarna till 75 foot-pounds, de undre muttrarna till 60 foot-pounds och krängningshämmare länk till 125 foot-pounds.