Vad orsakar statiskt brus i skivspelare?

Vad orsakar statiskt brus i skivspelare?


Trots den nästan totala dominans av digitala format i musik, vinyl och skivspelare har fortfarande en passionerad kultstatus. Många band och DJ släpper fortfarande skivor, inte minst på grund blandare musik älskar taktilitet att sätta fingrarna på vinyl. Men som alla elektroniska ljudsystem, gremlins ofta uppfostra sina fula huvuden. Diagnostisera källan till sprakande eller surrande kan vara frustrerande och tidskrävande, men om du är systematisk och noggrann, kan du snart att uppskatta det varma skenet av vinyl ljud utan distraktioner.

Högtalare / trådar

Det kan vara dina högtalare eller deras ledningar som är orsaken till buller, så första kontakten i några olika talare använder samma ledningar. Om bruset är kvar är det inte högtalarna, så anslut några hörlurar till din förstärkare - eller direkt i den roterande tallriken om du kan - för att kontrollera buller. Om bruset är fortfarande höras genom hörlurarna problemet är antingen förstärkaren, mixer (om du använder en), eller skivspelare. Om du nu hör inget buller problemet är dina högtalarkablar, så byt ut dem.

Förstärkare / mixer

Använd en annan ljudkälla, som en bärbar cd-spelare eller minidisc-spelare, och ansluta det till din förstärkare för att kontrollera buller. Om det fortfarande finns buller problemet är din förstärkare. Om inte, knådmaskinen i ekvationen och se om det är orsaken. Om blandaren är problemet, kontrollera att du har anslutit jordtrådar som löper från skivspelaren till mixern ordentligt. Om varken amp eller blandaren orsakar buller, är problemet antingen din skivspelare eller dina poster.

skivspelare

Problemet på din skivspelare kan vara en dålig nål - eller penna - eller en lös anslutning inuti. Prova en ny nål och penna och se om det fungerar, sedan titta i din skivspelare för en lös anslutning som kan lödas. Om detta inte kontrollera dina poster - gamla och smutsiga skivor kan skapa statisk bakgrundsljud, så rengör dem och försök igen, eller spela en helt ny.

enkel statisk

Om luften i ditt hus är mycket torr kan du uppleva en enkel uppbyggnad av statisk på dina poster. Detta skapas på samma sätt som all statisk när två isolerande material som vinyl och filten mattan eller spela in hylsan är gnuggas tillsammans. Detta kan sedan drar till sig damm. Du kan köpa antistatspray för din utrustning, eller så kan du ta in en luftfuktare för att lägga till vissa fukt i luften.