Hur man ställer in ett djur fälla

Hur man ställer in ett djur fälla


Det är mycket viktigt att förstå hur man kan fånga mat för dig själv eller jaga i naturen. Oavsett om du är camping, tvinnad eller försöker lära sig konsten att jaga, om du vet grundläggande överlevnadskunskaper och enkla fällor att inrättas i starkt trafikerade områden av djur, kommer det att vara den stora skillnaden mellan att äta eller svälta. En av de mest enkla fällor för att lära sig är snara fälla, och du kan fånga flera typer av djur med denna fälla med hjälp av saker som du oftast kan hitta runt i dig i naturen.

Instruktioner

1 Förstå vilka typer av djur ofta det område du är på jakt i. Vanliga arter att fånga med en snara fälla inkluderar kaniner, rådjur och räv. Först måste du leta efter en stor mängd djurspår. Börja leta runt områden där vatten är riklig, som bäckar, dammar eller sjöar, eftersom djur måste komma hit ofta för att dricka. Sedan leta efter små vägar där spåren leder in och ut ur, och som rensas från nedre borsten från flera resor fram och tillbaka. Därefter räkna ut vilken typ av spår som de är. Detta är viktigt eftersom vilken typ av djur bestämmer höjden av snara fälla. Deer spår är små ovala liknande spår med en skarp spricka längs mitten och de går lätt. Kanin spår är avlånga och slumpmässigt spridda, eftersom kaniner springa genom att placera sina baktassarna framför sina framben. Rävar har liknande banor, men mindre.

2 Bestäm var att ställa in fällan nu. Om du ligger en kanin håla där spåren leder in och ut, är detta den idealiska platsen att inrätta en snara fälla så när kaninen in i eller ut ur hålan de kommer fastna. Om du ställer in den snara fälla längs en väg av spår, hitta en plats längs den väg som ligger inom fyra till fem fot av en kraftig trädstam.

3 Skaffa en tålig lina eller rep (såsom ett skosnöre eller sovsäck sladd). För mindre spel, måste det vara minst 3 fot lång. För större spel, bör det vara minst 7 fot lång. Detta kommer att behövas för att skapa snaran, eller "snara."

4 Fäst ett noggrant bunden slipknot i mitten av rop för att skapa snaran delen av snara fälla. Nu snaran ska visas som en snara med en lång lösa änden av repet eller sladden. Det måste vara tillräckligt stor för huvudet av spelet du är på jakt att slinka igenom. För en kanin huvud, se till att det är ungefär fyra inches i diameter, medan en hjort snara fälla bör vara ca två fot i diameter.

5 Knyt lösa änden av repet eller sladden runt trädstammen i närheten av banan. Lop runt en gång och se till att den är knuten ordentligt. Om du inte använder en trädstam (som om du ställer in snara fälla upp utanför en håla), använd en kraftig pinne för att fästa den lösa delen av kabeln eller linan. Se till att det är minst sex inches lång. Knyt lösa änden av snöret runt denna pinne, och plantera den i marken tillräckligt djupt så det inte rör sig när strängen drog vidare. Placera den några meters avstånd från ingången till hålan.

6 Hitta två till fyra kraftiga pinnar för att hålla upp den snara fälla. Storleken beror återigen på vilken typ av spel du försöker fånga. För mindre spel som kaniner och rävar, pinnar måste vara cirka sex inches tall. För större spel såsom rådjur, måste de vara runt tre till fyra fot lång. Om att göra fällan längs en bana, växt pinnar i marken på vardera sidan av banan så att djurspår gå i mellan pinnarna, vilket skapar en plats djuret måste gå igenom. Sätt pinnar i en vinkel så att de lutar inåt mot banan. Det bör vara ca en 2 till 3 fot utrymme mellan topparna av pinnar.

7 Ta sladden eller linan, varifrån det är knuten till trädstammen, och föra snara snaran till pinnar planterade i marken. Noggrant ställa in varje sida av snara på toppen av pinnar, inslagning dem runt toppen av masterna för att göra den cirkulära öppningen ett hål som ett djurs huvud kan glida igenom. Tryck ut pinnar lite så snaran dras åt och förblir satt upp. Om det behövs, använda en tredje pinne för att förankra snaran från en annan punkt.

8 Ställ in denna snara fälla på samma sätt utanför en håla hål, men vinkeln pinnar runt sidorna av hålet så kanin eller djur måste gå igenom snaran för att fortsätta.

9 Vänta ett djur observation. Om du vill titta på, måste du vara mycket tyst och stilla så att du inte skrämma bort spelet. Om du märker djur i ett annat område, flytta fällan till denna plats. Nu är det bara vänta på ett djur att gå ut ur en håla hål eller ner en väg, och fastna i snaran, det kommer att dra det hårdare som den kämpar, och sedan du har fångat ett djur för mat.