Hur man ordnar blomsterrabatter

Hur man ordnar blomsterrabatter


Sängar av färgglada blommor lägga intresse för din landskapsarkitektur. Välja typ av blommor är bara en del av designprocessen. Du måste också ordna växterna så att de visas upp till sin bästa potential samtidigt ta emot alla element som de behöver växa bra. En väl utformad rabatten ger färg från vår till sommar.

Instruktioner

1 Bestäm hur mycket solljus sängen får hela dagen. Välj blommor som kräver en liknande mängd daglig sol för användning i en enkelsäng.

2 Välj blommor som gör bra i din jordart. Använd växter med liknande vatten och gödning krav, annars vissa växter kan hamna overfed medan andra undernärd.

3 Plan på högre blommor nära baksidan av sängen - mot väggen i hemmet, ett staket eller framför träd. Välj blommor med blomning färger som kontrasterar med sin bakgrund.

4 Placera blommor av en medellängd eller lägre växande blommande buskar i mittsektionen.

5 Små blommor och marktäckare bör placeras i den främre delen av sängen. Använd en till två olika sorter och färger som skiljer sig från färgerna i de högre blommor.

6 Använd en kombination av tidiga och sena blommande blommor, interspersing två hela sängen. En kombination bidrar till säsongen lång färg, som lövverket av de tidiga bloomers ger en bakgrund till de senare blommande blommor.