Hur man skall höja silkesmaskar

Hur man skall höja silkesmaskar


Silkesmaskar spinna kokonger som är gjorda av silke. Den vanligaste silkes används för silke är Bombyx mori. Under årens lopp har silkesmaskar fötts för att öka silke produktion. Selektiv avel har gjort silkesmaskar olika långt från sina förfäder. Idag kan Bombyx mori silkesmaskar inte ur sina tjocka kokonger. Vissa arter av domesticerade silkesmaskar, såsom fredssilkesmaskar, kan fortfarande komma ur sina kokonger som nattfjärilar, men de dyker upp blinda, oförmögen att flyga och inte kan äta. Domesticerade silkesfjärilsägg finns att köpa från vissa utbildnings- och insekts leverans butiker.

Instruktioner

1 Hitta en mullbärsträd där du kan få massor av färska blad. Om du inte har tillgång till ett mullbärsträd, kan du beställa konstgjord silkes mat (se Resurser). Obs: Inte alla arter av silkesmaskar äter konstgjord mat. Kontrollera med silkesmasken ägg leverantör innan du beställer.

2 Order silkesfjärilsägg (se Resurser).

3 Håll silkesfjärilsägg i kylskåp tills du är redo för dem att kläckas. Om du kommer att mata dem färska mullbärsblad, vänta tills våren när mullbärsträd blommar.

4 Ta silkesfjärilsägg ur kylskåpet och lägg dem i en låda eller en plastbricka. Låt dem vid rumstemperatur medan du väntar för dem att kläckas. Kläckning tar ungefär en vecka.

5 Överför silkesfjärilsägg i en öppen toppad låda eller plastbricka som är kantad med färska mullbärsblad eller konstgjord mat när äggen är nära kläckning. Äggen är nära kläckning när du kan se mörka ringar i äggen.

6 Placera en bit plastfolie med lufthål petade genom det på toppen av lådan eller fack för att hålla mullbärsblad eller konstgjord mat torkar ut.

7 Sätt nya blad eller konstgjord mat i rutan eller bricka tre gånger om dagen. Se till att bladen inte har droppar vatten på dem så att de små maskarna inte drunkna. För den första veckan efter kläckning, kan silkesmaskar inte krypa mycket bra. Om du väljer att ta bort den gamla mat, noggrant överföra maskar till den nya maten.

8 Kontrollera silkesmaskar flera gånger om dagen för att se till att de inte får slut på mat. När maskar blir äldre, kommer de äter större mängder mat. Lägg till ny mat minst tre gånger om dagen, men oftare om det behövs. Silkesmaskar behöver färska livsmedel, så om du märker bladen har torkat ut, ersätta dem med nya färska.

9 Rengör silkes miljö varannan dag. Det enklaste sättet att rengöra lådan eller facket är att förbereda en andra med färska blad eller konstgjord mat. Sätta silkesmaskar i den andra hem och tömma ut den första. Spara den första rutan eller fack för nästa rengöring.

10 Konfigurera en miljö för silkesmaskar att snurra sina kokonger när maskarna är redo att förpuppas. Silkesmaskar börja snurra sina kokonger på cirka en månad gammal. Du kan berätta för maskar är redo att snurra när de slutar äta och gulnar i color.To ställa in miljö, placera tomma toalettpappersrullar eller den nedre halvan av en äggkartong i silkesmaskar "låda eller facket. Sätt tillräckligt toalettpappersrullar eller äggkartonger att ge spinning utrymme för varje mask. Figur två maskar kan använda en toalett pappersrullen och en mask kan använda ett utrymme i en äggkartong.

11 Lämna silkesmaskar ensam medan de snurrar sina kokonger så att du inte stör den komplexa spinnprocessen. De behöver inte längre att matas eller har sin omgivning rengöras vid denna tidpunkt. Det tar ungefär tre dagar för maskarna att avsluta spinning sina kokonger.

12 Vänta tills silkesmaskar att komma ur sina kokonger som nattfjärilar. Nattfjärilar fram efter cirka tre veckor.

13 Placera nykläckta nattfjärilar i en ny behållare som är fodrad med hushållspapper.

14 Låt nattfjärilar att para sig och lägga sina ägg. Nattfjärilar behöver inte matas, eftersom domesticesilkesnattfjärilar inte kan äta. De behöver inte heller en täckt bur eftersom domesticerade silkesnattfjärilar inte kan flyga. Honorna lägger sina ägg i de första en till tre dagar efter sig ur sina kokonger. Varje hona silkes mal lägger i genomsnitt 200 till 500 ägg. Strax efter parning, de nattfjärilar svälta ihjäl och dör.

15 Samla äggen utanför pappershanddukar och lägg dem i en plastbehållare med ett lock. Refrigerate äggen tills du är redo att kläckas nästa generation.

16 Ta kokong från behållaren som silkesmaskar kasseras efter framstår som nattfjärilar.

17 Blötkokong i varmt vatten i 24 timmar för att avlägsna gummiartade substans som håller siden trådar tillsammans.

18 Koppla silke trådar i kokong och spara silke för hantverksprojekt. Varje kokong är en lång bit av siden. För att koppla av silke, först hitta trådänden. Dra sedan tråden och linda den runt en pinne för att hålla den från trassel.