Vad behöver jag för att bli ansvarig för ett band?

Vad behöver jag för att bli ansvarig för ett band?


Efter år av utgifts helger i rökiga krogar och stora konsertsalar, har du valt att komma med i leken; men du vill inte att spela musik --- du vill hantera talang bakom den. Vem som helst kan göra anspråk på att vara ett band manager, men inte alla förstår det arbete och uppleva det som krävs för att vara en kvalificerad band manager. För att hantera ett band professionellt, måste du först skaffa erfarenhet och kompetens som krävs för att göra ditt jobb väl.

Utbildning

Även om det inte finns någon grad som krävs för att vara ett band chef, skulle en del utbildning vara klokt med tanke på djupet av juridiska frågor som kommer att uppstå när de hanterar. En utbildning kommer också att hjälpa dig att förstå vad som krävs av ett band chef, vad man ska leta efter i en artist innan du bestämmer dig för att arbeta med dem och politiken i musikbranschen. Om du inte kan hitta en skola som lär band management, kommer kurser om musikbranschen lära dig vad du behöver veta.

Licens

För att driva ett företag i USA, är ett företag licens krävs. Du behöver inte en specifik licens eller certifiering för att hantera ett band, men drivs lagligt som ett företag ger dig en legitimitet bland dina kollegor och framtida kunder. Med ett företag licens, kommer du att kunna lagligt anställa, leasing kontor och ansöka om säljarens tillstånd när du och dina artister börjar sälja varor på utställningar.

Kunskap

Genom att känna till politik och juridiska frågor i musikbranschen är absolut nödvändigt vid hanteringen av ett band. Utan denna kunskap, kommer du inte att kunna erbjuda karriär råd du har anställts för att ge. För att få denna kunskap och erfarenhet, hitta en framgångsrik band chef och arbeta för honom eller volontär din tid. Även enkla uppgifter, som arkivering, gör att du kan få värdefull insikt i musikbranschen.

Bransch Kontakter

I musikbranschen, är en vanlig uppfattning "det handlar om vem du vet." Det är inte långt från sanningen. En bra band chef kommer att ha relationer med musik branschfolk såsom skivbolag chefer, underhållning advokater, publicister, bokningsagenter och konsertarrangörer. Samtidigt som du får dessa kontakter kan ta tid, är det inte omöjligt. Praktik på skivbolag eller arbetar på en lokal plats kommer att hjälpa dig att uppfylla de kontakter du behöver för att lyckas bli ett band chef.

Personlighet

Ett band chef är förbindelselänken mellan konstnären och alla andra är så vissa personlighetsdrag behövs. Arbeta med skivbolag och promotorer kan vara frustrerande och stressande, och kräver därför stark karaktär. Men behövs också en sympatisk personlighet. Ett band manager samarbetar med fläktar och underhåller sina kunders offentliga rapport. En hård eller slip personlighet skulle kunna förlora fans eller avtal.