Hur ofta ska man sitta i en ångbastu?

Hur ofta ska man sitta i en ångbastu?

Hur ofta ska man sitta i en ångbastu?

Ett besök i ångbastun kan lugna det åt dig samt förbättra ditt utseende. Även i en bastu, blodflödet ökar när temperatur och luftfuktighet stiger. Denna kraftig svettning i hög fuktighet öppnar porerna i huden, främjar cirkulationen och driver ut gifter och avfall. Ökat blodflöde ger näringsämnen till ytan huden och lämnar den strålande och klar. De höga temperaturer döda patogener som inte kan överleva värmen.

En gammal teknik

Hyper, eller ångbastun, är terapi nästan lika gammal som tiden. Indianer, skandinaver (kanske mest bland finländarna) och asiatiska folk har vardera en lång tradition av att använda ånga för att bota sjukdomar och förbättra skönhet. Bastu eller ångbad, skapa en artificiell feber i kroppen som induceras av hög värme och fuktighet. Den hyper terapi, som det kallas, fungerar när kroppstemperaturen stiger till mellan 38,3 och 39,4 grader Celsius, vilket ökar din puls och utlöser immunförsvaret.

Hydratisering vs. Perspiration

Innan en ånga, är det viktigt att vara väl hydrerad. Drick mycket vätska kvällen innan och dagen för bastun. Ta vatten eller juice och smutta det hela din session i ångbastun. Du kan förlora upp till en pint vätska på bara 15 minuter i en bastu, så infusion av vätskor före, under och efter bastun för att förhindra uttorkning och främja spolning av gifter från kroppen är kritisk.

Redan existerande medicinska tillstånd

Ångande din väg till god hälsa är en naturlig väg till skönhet och välbefinnande. Men eftersom bastuns värme expanderar blodkärl och blodflöde, vissa människor behöva konsultera en läkare innan du använder denna terapi. Gravida kvinnor bör äldre, små barn och personer med hjärtsjukdomar, hjärt-problem, högt blodtryck eller cancer prata med en läkare för bastu riktlinjer.

Duscha i bastun

Innan man går in bastun, ta bort all metall smycken eftersom det kommer att bli varmt och möjligen bränna dig om du bär dem i intensivt het ånga. Dessutom, ta bort kontaktlinser, eftersom de kan skadas i hög värme. Du kommer att behöva duscha innan bastun och bär antingen en handduk eller en naturlig fiber baddräkt och ett par gummisandaler. Du kommer att vilja sitta på en handduk i bastun för att hålla desinficeras. Om du har tränat innan bastun, ge din kropp att svalna innan du börjar.

Att hålla det fuktigt

Vetenskapen om ångbastun är att det inducerar kroppen att svettas utan att avdunsta i torr värme, som stänger porerna. Vid användning av bastu, hålla stenarna våt genom att hälla en kopp vatten på dem några minuters mellanrum, vilket kommer att öka luftfuktigheten med 40 procent. Luftfuktigheten är vad du vill i en bastu eftersom det håller din svett från att avdunsta och huden porer från stängning. Hög luftfuktighet främjar en varaktig svett som ger en kropp rengöra eftersom din svett inte omedelbart avdunstar, som om det skulle utanför bastun.

bo bekvämt

Den översta bänkar inne i bastun är den hetaste, så välj en plats som känns bra för dig. Sitta eller ligga bekvämt på din handduk medan i bastun. Innan du blir för varmt, kliva ut ur bastun och ta en kall dusch. Återgå till bastu för ytterligare fem till tio minuter. Inte bo i ångbastun längre än 20 minuter som för mycket värme kan göra att du blir illamående, yr eller yr. Drick inte alkohol före, under eller omedelbart efter bastun. Din ämnesomsättning ökar och droger eller alkohol kommer att rötas snabbare i blodet, vilket kan visa sig vara farliga och även dödliga. Om att ta receptbelagda läkemedel, kontakta din läkare om huruvida du ska ta en bastu.

Kan inte stå värma?

För den genomsnittliga frisk person, är en 20-minuters bastu i veckan gott att förbättra hälsan och utseendet. Fördelarna faller inte bara under de minuter du är i bastun, men också den tid du spenderar förbereda och återhämta sig från ångan också. Det är bäst att inte ha något planerat efter bastun förutom vila och fukt. Undvik alkohol, ansträngande motion eller arbete direkt efter en bastu som utrensning av gifter genom huden kan lämna dig pigg men i behov av vila för att slutföra återställningsprocessen. Din nivå av hälsa är en avgörande faktor för hur ofta du ska sitta i en ångbastu. En extremt frisk eller atletisk person kan motstå en bastu en gång eller ens två gånger i veckan, men om din hälsa på något sätt äventyras, konsultera en läkare om förslag frekvens.