Hur man tar bort den oljefilter på en 2008 KIA Sorento

Hur man tar bort den oljefilter på en 2008 KIA Sorento


2008 Kia Sorrento oljefilter placeras i en något unorthdox läge och använder en oljelocket hållare som sin kropp, så om du inte vet var de ska leta och hur man tar bort oljefiltret, vad tar dig 15 minuter kommer att sträcka i en timmes långa jobb. 2008 Kia Sorrento använder en pappers oljefilter in i en hållare. När du läser igenom dessa steg om hur du hittar och ta bort oljefiltret, kommer du att kunna göra jobbet i 15 minuter eller mindre.

Instruktioner

1 Se till att bilen är parkerad på ett jämnt underlag och motorn är sval vid beröring innan du börjar. Öppna motorhuven och på toppen av motorn, på förarsidan, lokalisera oljepåfyllningslocket. Nu vänder på huvudet och titta i en rak linje från oljepåfyllningslocket till brandväggen och du kommer att se oljefiltret locket fastskruvad på baksidan av motorn.

2 Ta bort de fyra skruvarna från locket med hjälp av en 12 mm hylsnyckel.

3 Fäst en justerbar oljefilternyckel till kapsylen och vrid den medurs. Oljefilterlocket och hållare är gängad på plats samt bultade. När det lossnar nog att vända för hand, placera en trasa över locket för att skydda huden från olja och snabbt dra tillbaka oljefiltret locket och hållare från motorn och vänd den upp och ned så att locket vilar i handen.

4 Placera oljefiltret, mössa nedåt, på marken. Du kommer att se att hela filtersystemet är gjord av locket, en pappers oljefilter som sträcker sig över locket, och en mittstång.

5 med hjälp av en platt skruvmejsel och bänd o-ringarna från under basen på toppen av stången och dra dem över och utanför spetsen. Nu kan du ta pappersoljefiltret med trasa och ta bort den. Använd skruvmejseln för att lyfta o-ringen som är på botten av filtret ut ur locket också.