Hur lång tid att laga en lammstek?

Hur lång tid att laga en lammstek?


Spring lamm är en saftig, mångsidig kött som ger en välkommen förändring från nötkött. Lamm biffar skärs från baksidan benet och skuldra hos djuret. Skuldra kött innehåller mer muskler och fungerar bra som en långsam-kokta stewing kött. Lamm biffar skär från baksidan benet blir smalare och bäst avgörs av ugnen eller hällen. Lamb måste kokas tills den läser en minsta inre temperatur av 60 grader C (145 grader F). Den tid som krävs kommer att bestämmas av tillagningsmetod som valts.

Stekpanna och ugn tillagningstider

Ungefär som biff, kommer lamm inte ta mycket lång tid att laga mat när de placeras i en lätt oljad panna och stekt på medelvärme. Hetta upp oljan och tillsätt vitlök, om du gillar. Placera stek i pannan och stek på vardera sidan under fem till åtta minuter beroende på tjockleken på biff. Vänd köttet och stek i ytterligare tre till fem minuter och sedan kontrollera temperaturen med en stektermometer. Om du vill ha en mycket anbud biff, bryn köttet först genom upphettning av stekpannan till en hög värme och placera köttet i pannan för knappt en minut på varje sida. Sänk värmen och fortsätt matlagning för ytterligare fyra minuter eller så, vänd en gång. Gjutjärn fungerar bäst för stekning kött, eftersom kött inte fastnar i pannan som rostfritt stål. Du kan kontrollera temperaturen i pannan genom att strö lite vatten i den uppvärmda oljan, om det dyker och "dansar" på pannan, det är den perfekta temperaturen för brännande. För tillagning, placera lamm i ett oskyddat långpanna och laga mat på 165 grader C (325 grader F). För varje 0,5 cm (tum) tjocklek, tillåter 10 till 15 minuter av koktiden. Du kan ge mer tid för en väl gjort biff, matlagning till en innertemperatur på 76 grader C (170 grader F).

Stewing tid

Kubik lammstek kan långsam kokta och är den viktigaste ingrediensen i den välkända maträtt, osso buco. Denna gryta efterlyser vita bönor, kapris, citronskal och andra färska örter och kryddor, och sedan placeras i ugnen eller Crockpot i upp till två timmar. Be slaktaren för biff som skärs från axeln, som muskeln i detta klipp är det som gör köttet fuktig och anbud när stuvad.

Gassande och grillning gånger

Magrare bitar av lamm kan placeras under en förvärmd grill för tre till fyra minuter och därefter vänt till slut matlagning. Placera pannan på andra rack under lågan. Närmare och du inte bara risken att bränna köttet, men i mitten av biff har en bättre chans att laga mat genom och vistas anbud om det inte är för nära värmekällan. Du kan också placera dina lamm biffar på grillen på hög värme och koka i fem minuter på varje sida för varje tum av tjocklek. En två-tums tjock biff kommer att kräva cirka 10 minuter av matlagning tid på varje sida.