Fördelarna med membran med spermiedödande medel

Fördelarna med membran med spermiedödande medel


Membran är en form av preventivmedel cap. En mjuk, hattformad kupol tillverkad av gummi eller silikon, är membranen in i slidan och montera över livmoderhalsen. Spermiedödande gelé eller kräm smetas på membranet, antingen vid införande eller före sex. Den två samverkar för att bilda en barriär som förhindrar spermierna från att komma in i livmodern och ge skydd mot oönskad graviditet. Membran är lätt att sätta in och tillsammans med sin spermiedödande partner, erbjuder ett antal fördelar jämfört med andra former av preventivmedel.

effektivt skydd

Membran med spermiedödande medel ger ett effektivt skydd preventivmedel och kan skydda mot vissa sexuellt överförbara infektioner (STI). Membran insatta korrekt innan sex med en spermiedödande barriärkräm har visat mellan 92 procent och 96 procent effektivt mot oönskad graviditet. Inte bara membranet fungerar som en fysisk barriär, men spermiedödande medel dödar aktivt spermier. De kan också erbjuda skydd mot infektioner såsom gonorré och klamydia.

Bekväm

Lätt att sätta in före samlag, diafragmor möjliggöra spontan sex. Spermiedödande medel kvarstår i upp till tre timmar efter applicering. Detta innebär membranet och dess gelbarriär kan infogas väl innan man har sex i stället för i mitten av den. Det finns heller ingen anledning att ta bort membranet omedelbart efter kön, Det kan finnas kvar på plats för upp till 30. Membran också göra det möjligt för ett par att ha sex under en kvinnas period, eftersom de hindrar blodet från att lämna livmodern.

säkert alternativ

Membran med spermiedödande medel göra effektiva alternativ för kvinnor som inte kan använda p-piller eller spiraler på grund av medicinska tillstånd. De är särskilt användbara som preventivmedel för kvinnor som röker eller är äldre än 35, eftersom de inte kvar i kroppen eller påverka balansen av hormoner.

Återanvändbara

Använd din membran korrekt genom att hålla den ren och underhållas och det ska pågå i flera år, till skillnad från kondom som endast kan användas en gång eller p-piller, som måste ständigt fyllas. Den enda regelbundna utgående rör membran användning är kostnaden för spermiedödande kräm, som är en förutsättning för att membranet skall användas på ett effektivt sätt.